Program educativ religios la Grădinița „Furnicuţa” din Arad

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a avut loc marți, 05 aprilie 2016, un program educativ religios la Grădinița P.P. „Furnicuţa” din Arad.

De asemenea, unității preșcolare i-au fost dăruite, ca material didactic religios, 325 de exemplare din cartea „Săptămâna Patimilor, Carte de colorat”. Lucrarea a fost tipărită cu sprijinul Consiliului Județean Arad și a Centrului Cultural Județean Arad.

“Bucuria comuniunii cu cei mici a fost întregită de temele discutate, iar aspectele catehetice ale dialogului au fost întregite de o scenetă de teatru religios despre persoana Mântuitorului Iisus Hristos”, a precizat Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial, coordonator de proiect.

Unitatea educativă se implică în ateliere de creaţii plastice (cum ar fi manifestarea județeană „Lumea mare a celor mici”, care a ajuns la cea de-a VI-a ediție), dar și în acţiuni şi activităţi care au ca obiective incurajarea şi stimularea preşcolarilor în implicarea şi întrajutorarea copiilor cu probleme sociale deosebite.

„Din bogata activitate a Grădiniții P.P. „Furnicuța” nu lipsesc și activitățile educativ-religioase, cum ar fi atelierele de desen pe teme biblice și scenete de teatru religios, biblic. Scenetele biblice cu versuri scurte sunt o metodă inovativă de acumulare de cunoştinţe care îi motivează pe copii să se apropie de universul credinței”, a mai precizat Arhim.Teofan Mada.

La evenimente a luat parte și doamna Șarga Ramona-Amalia directoarea unității preșcolare, precum și toate educatoarele instituţiei de învăţământ.

Sursa: basilica.ro

image