Activitate socio-medicală în Arhiepiscopia Aradului

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății joi 7 aprilie 2016, la Cabinetele Medicale „Sfinții Doctori fără de argint Cosma și Damian” din cadrul Arhiepiscopiei Aradului, au fost efectuate mai multe consultații gratuite de unul dintre medicii voluntari care sprijină activitatea socio-medicală a Bisericii Ortodoxe, dr. Călin Popa. „Cu această ocazie a fost inaugurată și aparatura medicală primită la cabinete, un ecograf mobil, atât de necesar consultațiilor făcute în cadrul eparhiei, în parohiile sărace. Beneficiarii serviciilor medicale gratuite efectuate aici, sunt persoane vulnerabile din municipiul Arad și nu numai, persoane cu handicap, persoane în vârstă care nu au nici un venit sau care au o pensie mica, pensie socială, familii cu mai mulți copii, persoane fără loc de muncă, persoane de etnie romă și alții.” – ne transmite părintele Gabriel Mariș consilier social al Arhiepiscopiei Aradului.
Urmare solicitărilor tot mai frecvente primite la Centrul Eparhial din partea persoanelor defavorizate pentru consultaţii, tratamente medicale şi medicamente, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului în anul 2003 s-a amenajat şi s-a dat în folosinţă aceste cabinete.
Din 2013 funcționează în parteneriat cu Asociația AMFOR Arad și are ca destinație oferirea de consultații medicale de la 6 specializări (medicina internă, pediatrie, medicina de familie, dermatologie hematologie, psihiatrie) și, cu sprijinul farmaciilor, distribuirea de medicamente pacienților (persoane provenite din rândul categoriilor defavorizate), toate aceste servicii oferindu-se în mod gratuit.

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

image