Cerc pastoral-misionar comun la Mănăstirea Feredeu

Miercuri 13 aprilie 2016 s-au întrunit la Mănăstirea Feredeu, Cercurile pastorale misionare din cadrul Protopopiatului Lipova la ceasul Liturghiei Sfântului Grigorie Dialogul, prilej potrivit pentru organizarea Tainei Spovedaniei și a Euharistiei pentru preoții participanți. A fost un moment de comuniune frățească a preoților, care a exprimat bucuria mărturisirii comune a Lui Hristos.
După oficierea Sfintei Liturghii, preotul Jidoi Ioan, Protopopul Lipovei și arhimandritul Ilarion Tăucianu, starețul Mănăstirii Feredeu au prezidat lucrările Cercurilor misionare din Protopopiatul Lipova. Preotul Mihai Radeș de la parohia Mîsca a susținut lucrarea cu tema:”Sfântul Antim Ivireanul –tipograf, gospodar, administrator și restaurator de locașuri de cult”. Referentul a subliniat rolul ierarhului martir în birunța limbii române, ca rod al efortului susținut pentru înființarea tipogarfiilor și tipărirea cărților de cult.
La final preotul Jidoi Ioan, Protopopul Lipovei a mulțumit părintelui Ilarion Tăucianu pentru bunăvoință și pentru faptul, că la fiecare întrunire a Cercurilor pastorale misionare, Mănastirea Feredeu are porțile larg deschise.
Arhimandritul Ilarion Tăucianu a mărturisit, că este o adevarată bucurie să primească preoții din Protopopiatul Lipova și i-a invitat pe toți cei prezenți la o agapă creștină.

Pr. Iulian Botezatu

image

image