Seminariștii arădeni în misiune în Parohia Sintea–Mare

Credincioșii Parohiei Sintea-Mare, din protopopiatul Arad au trăit, în duminica a treia din Postul Mare, momente de înălțare duhovnicească prin prezența în mijlocul lor a elevilor de la Seminarul Teologic  Ortodox Arad, împreună cu părintele profesor Codin Șimonca-Oprița.

Sărbătoarea parohiei a debutat prin slujirea Sfintei Liturghii, la care răspunsurile liturgice au fost date de elevii seminariști prezenți, dirijaţi de către profesorul de muzică Ştefan-Adrian Bugyi . La momentul cuvenit părintele profesor Codin Șimonca-Oprița a rostit un frumos cuvânt de învățătură pe baza Evangheliei acestei duminici (Marcu 8, 34-38; 9,1), arătând importanța cinstirii Sfintei Cruci în mijlocul Postului Mare.  

Bucuria a fost întregită de prezența în mijlocul parohiei Sintea-Mare a Preacuviosului părinte protos. Iustin Popovici, consilier cultural al Sfintei Arhiepiscopii a Aradului care, împreună cu cei 14 preoți prezenți, din Cercul pastoral misionar Chișineu-Criș, au săvârșit în biserica parohială cu hramul „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul”, începând cu ora 1700, Taina Sfântului Maslu. La finalul Sfintei slujbe părintele Iustin Popovici a rostit un duhovnicesc cuvânt de învăţătură, cu exemplificări din Sfânta Scriptură şi din viaţa Sfinţilor Părinţi, despre însemnătatea Sfintei Cruci şi aşezarea acestei duminici la jumătatea drumului spre Înviere.

În continuare, preotul paroh Pavel Ioan, a mulțumit preoților prezenți cât și tuturor credincioșilor pentru participare și pentru sprijinul acordat în realizarea acestei zile cu totul deosebite din viața parohiei Sintea-Mare.

De asemenea părintele paroh a prezentat referatul cu temele: Factori și mijloace în educația religioasă a tinerilor și Crucea în viața tinerilor; pe marginea cărora au urmat dezbateri  şi luări de cuvânt şi din partea celorlalţi preoţi participanţi. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Următoarea întâlnire a preoţilor din cercul misionar Chişineu-Criş va avea loc în data de 29 mai, în parohia Grăniceri.

Pr. Oprea Mihai, Parohia Țipari

DSC_0003

DSC_0006

DSC_0027