Slujire Arhierească si distincții în Parohia Aradul Nou

În Duminica a 3-a din Postul Mare, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei Seviciu Arhiepiscop al Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Sf. Mare Mucenic Gheorghe” a Parohiei Aradul Nou, înconjurat de un sobor de preoţi.
Cuvântul de învăţătură al Chiriarhului, cu titlul, după Cazania Duminicii a V-a din Post, ,,Dragostea nedespărțită de smerenie”, (cf. textelor biblice Evr. 9 și Mc. 10), a căutat a răspunde frământărilor în jurul virtuții smereniei. Atât de greu de realizat în viața de toate zilele, dar pilduită de Însuși Domnul în viața Sa, pentru toți cei ce urmează Crucea ca simbol și realitate a pocăinței și ridicării din stăpânia răului.
Apostolul zilei ilustrează aceasta prin jertfa Mântuitorului ca Arhiereul veacurilor dându-și viața pentru ai Săi. Biserica îndeamnă în virtutea aceasta slujirea aproapelui din adevărata dragoste ce se împletește cu smerenia adăugând și exemplul Cuvioasei Maria Egipteanca pomenită în această duminică și care dă mărturie despre trezirea conștinței în lucrarea spre desăvârșire.
În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, a hirotesit cu distincția de iconom stravrofor pe părintele Gabriel Cosmin Mariș consilier social al Arhiespiscopiei Aradului și slujitor al acestei biserici pentru bogata activitate socială desfășurată în parohie. Cu aceeași distincție a fost hirotesit și părintele Silviu Nicolae Faur secretar eparhial și preot slujitor la Parohia Arad – Șega I.
Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei.
După terminarea slujbei, a fost sfințită icoana „Sf. M. Mc. Gheorghe” realizată în tehnica quiling în premieră în eparhia Aradului, de copii parohiei coordonați de părintele consilier. Această icoană a ocrotitorului acestui sfânt locaș, copie fidelă a icoanei de pe catapeteasmă, a fost oferită bisericii cu prilejul hramului ce urmează.
Preotul Teodor Faur parohul acestei biserici a mulţumit Chiriarhului pentru părinteasca purtare de grijă și pentru bucuria prilejuită tuturor enoriașilor care au fost prezenţi la Sfânta Liturghie.
Tot în această duminică, prin purtarea de grijă a părintelui consilier, s-a desfășurat pentru prima dată în parohie și o activitate socială deosebită prin participarea la Sfânta Liturghie a unui grup de vârstnici din cadrul Centrului pentru persoane vârstnice a Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară a Primăriei Arad. În cadrul Sfintei Liturghii, aceștia au interpretat câteva pricesne, aducând laudă lui Dumnezeu. După slujbă, prin purtarea de grijă a unor enoriașe, vârstnicii au participat la o agapă frățească la un local din parohie.
În după-amiaza zilei, în parohie a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu cu 7 preoți.
Protos. Iustin Popovici

image

image

image

image