CERC PASTORAL MISIONAR  LA CUIED

În 29 Mai 2016, Duminica a cincea dupa Paști preoții Cercului Pastoral Misionar numarul 2 Buteni, coordonați  din încredințarea Înalt Preasfințitului Parinte Timotei,  Arhiepiscopul Aradului de Prea Cucernicul Parinte Ciucur Marian  parohia Buteni s-au intrunit in Biserica  cu Hramul Sfântul Vasile Cel Mare din Parohia Cuied.

Intrunirea a debutat cu oficierea Tainei Sfantului Maslu la care au participat:  Preot Ciucur Marian de la Parohia Buteni, Preot Birau Alexa de la Parohia Chisindia, Preot Rus-Mercea Catalin-Constantin de la Parohia Sebiș II, Preot Coșeri Vasile de la Parohia Paulian, Preot Pop Cristian-Gheorghe de la Parohia Revetiș, Preot Pavel Daniel de la Parohia Joia Mare, Preot Mariuță Doru de la Parohia Camna, Preot Stan Stănel-Gheorghe  Parohul locului și Diacon Coșeri Bogdan.

În cadrul intrunirii Parintele Birau Alexa de la Parohia Chisindia a sususținul referatul cu tema Îmbogățirea vieții spirituale a parohiilor prin  încurajarea participării active a tinerilor la viața comunităților bisericești. În cadrul cuvântului s-a facut referire la implicarea tinerilor in  viata parohiei prin participarea activa la Sfintele Slujbe, incurajarea cântării in comun.

Tot in cadrul cuvântului Parintele Birau Alexa a facut referire și la  Sfantului Ierarh Antim Ivireanu – Unul dintre cei mai de seama predicatori de limbă română din epoca: Didahiile.

În incheiere Parintele Paroh Stan Stănel-Gheorghe a multumit Paritelui Birau Alexa pentru cuvantul de invatatura iar Preoților participanți pentru osteneala de a fi prezenti.

Barna Ioan-Radu

DSCN1948

DSCN1951

DSCN1954