Elevi seminarişti arădeni premiaţi la etapa naţională a Olimpiadei de Religie pentru Seminariile Ortodoxe – 2016

În Săptămâna Luminată a acestui an, în perioada 4-7 mai 2016, s-a desfăşurat etapa naţională a Olimpiadei de Religie pentru Seminariile şi Liceele Teologice Ortodoxe din România, la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” – Mănăstirea Neamţ, eveniment organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, cu sprijinul instituţiilor administraţiei locale civile şi bisericeşti.

La această etapă a olimpiadei Seminarul Teologic Ortodox din Arad a fost reprezentat de patru elevi (numărul maxim posibil), câte unul din fiecare clasă de liceu, însoţiţi de părintele arhidiacon prof. Tiberiu Ardelean.

De asemenea, Seminarul arădean a fost reprezentat şi de către pr. prof. Pompiliu Gavra, directorul Seminarului, şi de pr. prof. Codin Şimonca-Opriţa, membri în Comisia Centrală, ce l-a avut ca preşedinte de onoare pe Înaltpreasfinţia Sa Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Festivitatea de deschidere a avut loc miercuri, 4 mai, iar proba scrisă a avut loc a doua zi, joi, 5 mai. Pe întreaga perioadă cei aproximativ 140 de elevi olimpici au participat la pelerinaje la mănăstirile din apropiere, au vizitat obiective culturale, turistice.

Elevii seminarişti arădeni au avut o prestaţie meritorie, obţinând următoarele premii:

Cătălin-Iulian Drăgan, clasa a XII-a, Menţiune la disciplina Dogmatică; Premiu special acordat de către Mitropolia Moldovei şi Bucovinei; Premiu special acordat de către Consiliul Judeţean Neamţ;

– Flavius-Mădălin Dărăştean, clasa a XI-a, Premiu special la disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române;

Alexandru-Silvius Obrad, clasa a X-a, Diplomă de participare;

Radu-Mihai Popoviciu, clasa a IX-a, Diplomă de participare.

Ei au fost premiaţi de către Înaltpreasfinţia Sa Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în prezenţa d-lui prof. Cătălin Pîslaru, inspector general pentru disciplina Religie în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, a d-lui prof. Viorel Stan, inspector şcolar general al ISJ Neamţ, a PC Sale arhim. Hrisostom Rădăşanu, consilier – sectorul Învăţământ la Arhiepiscopia Iaşilor, a pr. prof. univ. dr. Gheorghe Petraru, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Iaşi, preşedintele Comisiei centrale a Olimpiadei, precum şi a altor oficialităţi, a tuturor celor prezenţi, profesori şi elevi deopotrivă.

Aceste rezultate vin să confirme încă o dată calitatea actului educaţional desfăşurat în Seminarul Teologic Ortodox din Arad.

Pr. prof. Codin Şimonca-Opriţa

DSC00552 (1)

olimpiada-religie-1-696x392 (1)

olimpiada-religie-03