FAPTE ALE MILOSTENIEI ÎN PAROHIA ROŞIA NOUĂ

Din mila lui Dumnezeu şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, tinerii creştini ortodocşi din Parohia Ortodoxă Română Roşia Nouă şi Obârşia, Protopopiatul Lipova, sub îndrumarea preotului paroh Craveţ Cătălin Dumitru, au voit în această perioadă a Postului Mare să împlinească cuvântul Sfintei Scripturi care spune: “Adevărat zic vouă: întrucât aţi făcut unuia dintre aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut!” (Matei 25, 40), fiind alături de cei sărmani din această parohie şi încercând să le aducă un zâmbet pe buze şi un praznic mai îmbelşugat acum în prag de măreţul praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, prin împărţirea unor pachete cu alimente. Fiecare pachet a constat din alimente (zahăr, făină, orez, un borcan de compot sau dulceaţă, o sticlă de suc, slănină), dar şi alimente preparate (pâine de casă, crenvurşti, ou roşu, cozonac şi dulciuri pentru copii). De acest ajutor au beneficiat un număr de 21 de familii, dintre care un număr de 16 familii din Roşia Nouă şi un număr de 5 familii din Obârşia.
​Alimentele pentru pachetele celor sărmani au fost dăruite de credincioşii parohiei noatre, de familia preotului paroh, dar şi de alte persoane care au voit să aducă un praznic mai luminat şi mai altfel acestor nevoiaşi din parohia noastră. În cadrul Sfintei Liturghii din Joia Mare au fost înălţate rugăciuni de mulţumire către Tatăl cel Ceresc pentru toţi acei care nu au rămas indiferenţi la îndemnul preotului paroh de a sprijini şi aceşti semeni ai noştri care se află într-o situaţie socială sau financiară mai precară. După terminarea Sfintei Liturghii tinerii parohiei, dimpreună cu preotul paroh, au pornit prin parohie să împartă pachetele pentru semenii lor, prilej binevenit pentru ei, întrucât au putut ca să îi cunoască mai bine pe cei cărora le întind o mână de ajutor, să le cunoască modul de viaţă, să primească unele sfaturi şi poveţe, dar şi să vadă mai bine felul în care trăiesc aceştia. Tinerii au rămas profund impresionaţi dar şi marcaţi de bucuria cu care au fost primiţi de fiecare familie, dar mai ales de mulţumirile cu lacrimi în ochi ale acestora, ajungând la concluzia că fiecare gest sau ajutor cât de mic pe care îl dai unui om care are nevoie de el îţi aduce mari satisfacţii şi împliniri, îndeosebi sufleteşti.
​Programul de ajutorare a nevoiaşilor în colaborare cu tinerii parohiei noastre poartă numele de “Alături de semenul meu” şi se află la a II-a ediţie, prima desfăşurându-se anul trecut în aceeaşi perioadă şi respectând acelaşi sistem de desfăşurare. La finalul acestei activităţi preotul paroh a adus mulţumire în primul rând Bunului Dumnezeu pentru darurile Sale revărsate asupra tuturor, mai apoi tinerilor din parohie pentru frumoasa iniţiativă şi pentru tot sprijinul acordat şi în acest an pentru a putea duce la bun sfârşit acest frumos program de ajutorare a semenilor noştri, rugându-i ca şi pe mai departe să păstreze această frumoasă tradiţie şi să rămână mereu implicaţi într-o viaţă religioasă, socială şi filantropică a Bisericii noastre Creştin Ortodoxe şi a parohiei noastre.
​Cu ocazia Sfintelor Sărbători ale Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, în prima zi a măreţului praznic, prin bunăvoinţa şi dărnicia unor oameni cu inimă mare dar şi a unor credincioşi ai parohiei noastre, au fost pregătite un număr de 50 de pachete constând în dulciuri pentru copiii parohiei noastre, pachete care au fost împărţite după terminarea Sfintei Liturghii. Acest gen de activităţi se desfăşoară în fiecare an în parohia noastră, cu ocazia marilor praznice ale Învierii şi ale Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, de fiecare dată fiind pregătit acelaşi număr de pachete pentru copii. Preotul paroh a adus mulţumiri unor oameni cu inimă mare care au fost mereu alături de parohia noastră şi de activităţile întreprinse în cadrul acesteia, în special cele îndreptate înspre semeni şi copii: domnului Guleş Ovidiu şi familiei sale, din Chişineu-Criş, domnului Bâlc Aurel,din Roşia Nouă, doamnei Sere Elena, din Roşia Nouă, care a ajutat la pregătirea alimentelor preparate pentru pachetele nevoiaşilor, dar şi tuturor credincioşilor parohiei pentru întregul ajutor acordat în cadrul acestor programe. Fie ca Bunul Dumnezeu să Îşi reverse mila Sa cea bogată asupra tuturor şi să dăruiască răspuns bun la toate cererile cele spre mântuire ale credincioşilor Săi!Amin!

Preot paroh
Craveţ Cătălin Dumitru

image

image