Simpozion şi concurs internațional – „Suflet de copil în Lumina Învierii”, la Arad

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, marți, 10 mai 2016, s-a desfășurat la Arad simpozionul și concursul intitulat „Suflet de copil, în Lumina Învierii”, prin implicarea Liceului de Artă „Sabin Drăgoi” și a Școlii Generale „Mihai Eminescu” din Arad, a precizat Arhim. Teofan Mada, vicar administrativ eparhial.

Manifestarea educativ-internațională dorește dezvoltarea capacității de a cunoaște și înțelege obiceiurile și tradițiile legate de sărbătorile pascale în viziunea altor popoare europene, stimulând curiozitatea și sensibilitatea elevilor. De asemenea, prin acest concurs s-a urmărit promovarea valorilor naţionale în context european, stimularea potenţialului artistic-creativ al elevilor şi importanţa studierii religiei în rândul elevilor.

Concursul a fost destinat doar elevilor claselor 0-XII, fiind organizat pe trei secţiuni, însumând aproape 400 de lucrări sosite din 27 de județe din țară și din străinătate:

Clipuri video ce prezintă tradiţii legate de Învierea Domnului în număr de 5;
Felicitări (creații artistice) cu ocazia Sfintelor Paşti – peste 250 de bucăţi;
Creaţii literare – eseuri privind ora de religie în şcoală – 50.
Toate trei secţiunile au avut ca temă principală motivul religios din sfera sărbătorilor pascale, tradiţii şi obiceiuri.

Manifestarea s-a desfășurat sub coordonarea Prof. Ciucaș Adriana și Prof. Teuca Călin și a avut o secțiune destinată elevilor și una destinată cadrelor didactice. La eveniment au fost prezenți diac. Florin Sirca, inspector pentru disciplina Religie la Inspectoratul Școlar Județean Arad, părinți profesori de la Seminarul de Teologie din Arad, precum și profesori de Religie din municipiul Arad.

În cadrul secțiunii destinate cadrelor didactice, cu tema „Lumina Învierii în lumea contemporană. Educaţia religioasă – modelatoare de suflete”, au fost primite aproximativ 120 de lucrări din 30 de judeţe ale ţării, dar şi de la partenerii de peste graniţă. Activitățile au fost întregite de prezentarea unor momente muzicale, artistice din repertoriul național și internațional.

Evenimentul a avut ca parteneri: Inspectoratul Județean Arad, Liceul Sportiv „Avram Iancu” din Zalău (Sălaj), Instituto Comprensivo Scuola Dell’ Infanzia Primaria Secondaria Di Primo Grado „Don Lorenzo Milani” Pizzoli, A’quilla (Italia), Chiesa Ortodossa Rumena A’quilla (Italia), Schulen Ginsheim Integrierte Gesamtschule Mainspitze (Germania) și Monastery of St. John the Baptist from Essex (Anglia).
Sursa: basilica.ro

image

image