Cerc pastoral-misionar în Parohia Belotinţ

Duminica a 7-a după Paşti, 12 iunie 2016, a fost zi de mare bucurie duhovnicească pentru credincioşii Parohiei Belotinţ, Protopopiatul Lipova, întrucât în această zi a avut loc în această parohie întrunirea preoţilor din Cercul pastoral-misionar Radna, coordonat de către preotul Marius Murgu. Întâlnirea a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu în biserica parohială cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” din Belotinţ, la numai câteva zile înainte de sărbătorirea hramului. Din sobor au făcut parte şi părintele Iustin Popovici, consilier cultural la Centrul Eparhial şi părintele Cristinel Ioja, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad, fiu al satului. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de părintele Cristinel Ioja, făcând referire la importanţa misiunii şi pastoraţiei în cadrul parohiei, mai de cu seamă prin sfintele slujbe, cu precădere cea a Tainei Maslului, săvârşită în această parohie.

Părintele protos. Iustin Popovici, a transmis cuvânt de binecuvântare din partea Chiriarhului locului, a Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului şi l-a felicitat pe părintele paroh Cornel Ilica pentru buna organizare a acestui eveniment.

Părintele Ioan Jidoi, de la Parohia Radna şi protopop al Lipovei, a prezentat o cateheză cu referire la educaţia religioasă a tineretului, şi anume: ,,Ora de religie şi prezenţa ei în şcoli” şi ,,Hramul bisericii şi importanţa lui pentru credincioşii tineri ai comunităţii parohiale”. Au urmat apoi discuții pe marginea conferinței și dezbateri pe marginea problemelor pastorale din parohiile aparţinătoare Centrului pastoral-misionar Radna. Părintele paroh, la finalul întrunirii, a adus mulţumire tuturor preoţilor şi credincioşilor prezenţi.
Preot Mircea Șirian

image

image

image