CERC PASTORAL-MISIONAR ÎN PAROHIA ȘILINDIA, PROTOPOPIATUL INEU

Duminică, 26.06.2016, a avut loc la Biserica cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, din parohia Șilindia, Protopopiatul Ineu, un eveniment plin cu înAcărcătură duhovnicească pentru credincioșii acestei parohii, cu ocazia întrunirii preoților din cercul pastoral-misionar Târnova, condus, din încredințarea Înalt Prea Sfințitului Arhiepiscop Timotei, de către P. C. Părinte Teodor Păiușan, de la parohia Târnova.

Întrunirea cercului pastoral-misionar a început la orele 17:00 prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, unde a slujit un sobor format din 7 preoți. La finalul slujbei părintele Teodor Păiușan a rostit un cuvânt de învățătură credincioșilor în care a insistat asupra temei sfințeniei, punând accentul pe o viață curată și pe mărturisirea fără rușine a cuvântului care aduce veșnicia, pe mărturisirea lui Hristos, într-o lume care condamna tot mai mult Biserica și, chiar, sfinții ei. Apoi părintele paroh Gabriel Streulea a mulțumit tuturor preoților și credincioșilor prezenți la săvârșirea Sfântului Maslu.

După săvârșirea Tainei, preoții și o parte din credincioși s-au adunat la căminul cultural din Șilindia, unde părintele Teodor Păiușan, de la parohia Târnova a susținut, în conformitate cu tematica anului omagial, referatul cu următoarele teme: „1. Rolul Bisericii Familiei și Școlii în orientarea tinerilor. 2. Lupta împotriva provocărilor la care sunt supuși tinerii într-o societate globalizată, alcool, droguri, libertinaj, violență. 3. Chipuri de tipografi bisericești și ierarhi care au înființat tipografii bisericești.”. În cadrul referatului părintele a încercat să scoată în evidență situația alarmantă în care se află tinerii astăzi, greutățile cu care se confruntă, viciile de care nu pot, sau nu vor să scape. Sunt tot mai mulți tineri care se declară anti-biserică, tineri care nu trăiesc în rânduială conjugală bisericească, și, ce este mai grav, tineri care ajung părinți și își cresc copiii în același duh demonic. Părintele referent a sfătuit pe cei prezenți să trăiască în bună rânduială, să facă din familia lor o Biserică și după fiecare Liturghie de duminică și sărbătoare să ducă în casele lor mesajul evanghelic, să fie o liturghie după liturghie. De asemenea s-a prezentat pe scurt viața și activitatea Sfântului Antim Ivireanul și s-au înșirat câteva nume de ierarhi care au înființat tipografii bisericești. Preoții au purtat, apoi, o serie de discuții asupra temei expuse.

Seara s-a încheiat cu o agapă frățească oferită la căminul cultural de către consiliul parohial Șilindia, în frunte cu domnul primar, iar la final preotul paroh Gabriel Streulea a mulțumit încă o dată pentru buna desfășurare a activității cercului pastoral-misionar, de data aceasta, în comunitatea eclesială din Șilindia.

Pr. Gabriel Streulea, Parohia Șilindia

13515427_615590571937385_1205968033_n

13551018_615590745270701_1741985382_n