Prezenţă arhierească la capela din cadrul Spitalului Municipal Arad

În Duminica a 6-a după Paşti (Vindecarea orbului din naştere), Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în capela din incinta Spitalului Municipal din Arad. Prezenţa Înaltpreasfinţiei Sale a prilejuit un moment de bucurie şi în acelaşi timp de mângâiere pentru bolnavii din acest spital.

La momentul cuvenit, Chiriarhul a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură pus sub titlul ,,Lumina Învierii” (cf. Fp. Ap. 13; Ioan 9), tâlcuind un imn bisericesc (Stihoavna, gl. 3), în sensul raportului dintre lumina materială şi cea spirituală, acestea peocupând şi pe mulţi gânditori. Temnicerul din citirea Apostolului este o exemplificare în acest context primind pe lângă făclia cerută şi lumânarea celui ce se botează, făcându-se părtaş luminii Învierii care luminează până în colţurile cele mai întunecate lucrând prin Sfintele Taine ale Bisericii. Ochiul sănătos sau bolnav, potrivit Sfintei Evanghelii, determină şi adevărata stare a omului asupra căreia atrage atenţia şi institutul de asistenţă socială şi medical ce găzduieşte paraclisul în care ne găsim, spre mângâierea celor internaţi sau veniţi să se trateze, a adăugat Ierarhul.

Preotul Ştefan Dorin a mulţumit Chiriarhului pentru bucuria prilejuită atât bolnavilor cât şi credincioşilor care au fost prezenţi la Sfânta Liturghie.

Protos. Iustin Popovici