Cerc misionar-pastoral în parohia Căpruța

Din încredinţarea IPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Cercul Misionar Nr. 2 Radna, sub coordonarea Pr. Murgu Marius s-a întrunit luni 15.08.2016, în Parohia Căpruța. Biserica de aici (1926) are hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”. Cu acest prilej soborul de preoţi prezent în Biserica de la Căpruța, a oficiat Sfânta Taină a Maslului.
La Sfânta Taină a Maslului am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Părintele Profesor Constantin Rus, profesor al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Ilarion V. Felea” din Arad, fiu al satului Căpruța, care după terminarea slujbei a ținut un frumos cuvânt despre însemnătatea și frumusețea praznicului Adormirii Maicii Domnului făcând apoi legătura cu sărbătoarea care urmează în data de 16 august și anume comemorarea Sfinților Martiri Brâncoveni, importanța și însemnătatea martiriului acestora pentru neamul românesc.
După cuvântul Părintelui Profesor, Prea Onoratul Părinte Protopop Ioan Jidoi al Lipovei, a adus un cuvânt de mulțumire părintelui Constantin Rus pentru bucuria de a-l avea în mijlocul nostru în slujire. Părintele Paroh Sucigan Cosmin a mulțumit apoi tuturor celor prezenți, clerici și credincioși, mulțumind lui Dumnezeu pentru acestă rodnică și frumoasă împreunăslujire.
Ziua s-a încheiat cu o agapă frățească la casa domnului primar al comunei Bârzava, Faur Gabriel, unde părintele Butar Pascu a susținut în prezența comesenilor tema pe care o avea întrunirea cercului misionar și anume ”Repere și orientare pentru formarea tinerilor la ora de religie (modele creștine din viața Bisericii Ortodoxe).

image

image