Binecuvântare de lucrări și cerc pastoral – misionar în Parohia Firiteaz

În după masa zilei de praznic a Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a poposit în Parohia Firiteaz, Protopopiatul Arad, dând răspuns invitaţiei părintelui paroh Vlad – Sergiu Sandu şi continuând o tradiţie de ani de zile. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a binecuvântat lucrările de renovare care s-au făcut la exteriorul bisericii parohiale, după care a săvârşit slujba Vecerniei şi înconjorul bisericii, în fruntea unui sobor de preoţi.

În cadrul acestui eveniment, a avut loc și întrunirea preoților aparținători cercului pastoral misionar numărul 5 „Vinga”, coordonat din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, de către părintele Horia Ștefan de la Parohia Secusigiu.

Din sobor au făcut parte și preacuviosul părinte Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, părintele Pompiliu Gavra, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Arad și părintele Arhid. Tiberiu Ardelean, cadru didactic la Facultatea de Teologie din Arad.

După terminarea Vecerniei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei l-a hirotesit pe părintele paroh întru sachelar, ca semn de prețuire și recunoaștere pentru eforturile depuse în vederea înfrumusețării bisericii parohiale. După aceasta, părintele Silviu – Raul Pele de la parohia Cruceni, a prezentat referatul cu titlul „Maica Domnului – modelul femeii creștine”, în cadrul căruia a pus în evidență rolul pe care trebuie să și-l asume femeia în lume, luând-o ca model pe Maica lui Dumnezeu.

La sfârșitul acestei prezentări, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a rostit  cuvântul de învăţătură, făcând apel la  referatul prezentat în cadrul Cercului pastoral – misionar, făcând legătura dintre praznicul Adormirii Maicii Domnului şi cel al pomenirii Sfinţilor Martiri Brâncoveni, subliniind faptul că în credinţa poporului nostru valorile religioase au primat în trăirea obişnuită a credincioşilor. Legea românească a însemnat unitatea dintre cea bisericească şi cea a pământului patriei.

La sfârșit, Părintele paroh Vlad – Sergiu Sandu a mulţumit Chiriarhului pentru popasul duhovnicesc în mijlocul credincioşilor pe care-i păstoreşte și pentru distincția acordată, oferindu-i acestuia o icoană pictată cu chipul Maicii Domnului, ocrotitoarea bisericii. De asemenea, a mulțumit tuturor celor care l-au sprijinit în această perioadă de un an și jumătate de când păstorește această parohie.

Preot Mihai Blidar

2

4

7

10

 

image