Cerc pastoral misionar în Parohia Agrișu Mic, filia Botfei

În după-amiaza zilei de 21.08.2016, preoții din cadrul cercului misionar numărul 2 Beliu conduși din încredințarea Înalt Preasfințitului Arhiepiscop Timotei Seviciu de către Pc. Pr. Ioan Huțiu s-au adunat în Biserica cu hramul Intrarea în biserică a Maicii Domnului a filiei Botfei din cadrul Parohiei Agriju Mic, pastorată de vrednicul Pr. Radu Sas.
​Întâlnirea a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de către 14 preoți, participând și un număr mare de credincioși atât din filie cât și din alte parohii învecinate.
​Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Pc. Pr. Ioan Morar din parohia Seliștea, pe marginea Evangheliei din Duminica a IX-a după Rusalii, arătând că statornicia în credință a credincioșilor și așezarea prin aceasta sub acoperământul harului lui Dumnezeu înseamnă de fapt să rămânem în corabia salvatoare a Bisericii pe care nici vânturile și nici valurile nu o pot abate din drumul său pentru că în această corabie cârmaci este însuși Hristos Domnul – Capul nevăzut al ei.
​Credința sinceră a creștinului în Dumnezeirea Mântuitorului Iisus Hristos este șansa mântuirii: De vei mărturisii cu gura ta că Iisus este Domnul și vei crede în inima ta, te vei mântuii. (Romani 10,9).
​Totodată Pc. Pr. a amintit și faptul că în 21 august, BOR a rânduit să fie ziua migranților români, arătând că Biserica se roagă pentru cei plecați din țară, pentru a se întoarce în pace și cu sănătate la familiile lor.
​Părintele paroh Radu Sas a mulțumit pentru înălțătorul cuvânt de învățătură, celorlalți preoți pentru împreuna slujire cât și credincioșilor prezenți și a susținut referatul cu tema Rolul orei de religie și a catehezei bisericești pentru tineri.
​Seara s-a încheiat cu o agapă frățească.

​Pr. Ioan Morar

20160821_165802

20160821_174505

20160821_174744