Pelerinajul vederii duhovnicești

Asociația Nevăzătorilor Arad, la inițiativa d-lui Florin Atimuț președintele asociației, a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului, un pelerinaj la Mănăstirea Prislop, Episcopia Devei.

Perioada aleasă pentru pelerinaj a avut în vedere Postul Adormirii Maicii Domnului dar și Evanghelia Duminicii trecute, a vindecării celor doi orbi din Capernaum. „După credința voastră, fie vouă!” (Mt. 9,29) au fost cuvintele Mântuitorului care au îndemnat pelerinii către apropierea de Dumnezeu. La pelerinaj au participat și însoțitori ai nevăzătorilor dar și corul de copii „Sfințișorii” al Parohiei Ortodoxe Aradul Nou, condus de părintele Gabriel Cosmin Mariș – consilier social al Arhiepiscopiei Aradului. Părintele a fost și ghidul pelerinilor, îndemnându-i tot timpul la rugăciune și cântări duhovnicești închinate Maicii Domnului. Pelerinajul a avut și un puternic caracter filantropic prin comuniunea dintre copii și nevăzători.

Cei 110 pelerini s-au închinat în biserica Mănăstirii Prislop ce datează din secolul al XVI-lea, au înălțat rugăciuni către Dumnezeu la mormântul părintelui Arsenie Boca, un loc de pelerinaj pentru mii de credincioși iar cei care au avut posibilitatea au vizitat și peștera Sfântului Ioan de la Prislop. Cuviosul Ioan Sihastrul, bineplăcând lui Dumnezeu și umplându-se de darul Duhului Sfânt, s-a săvârșit în acea peșteră în ultimele decenii ale secolului XVII, proslăvindu-se după moarte ca făcător de minuni. El însă, a murit foarte devreme din cauza unui vânător care, văzându-l în gura peșterii și confundându-l cu un animal sălbatic, l-a împușcat.

La întoarcere, pelerinii au vizitat Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor sau al Huniazilor. Castelul a fost restaurat și transformat în muzeu.

Toți pelerinii au adus slavă lui Dumnezeu pentru că i-a învrednicit de bucuriile duhovnicești și au transmis ierarhului, prin părintele consilier social, mulțumiri pentru arhiereasca binecuvântare și purtare de grijă față de membrii asociației.

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului