,,Masa bucuriei” în Parohia Dorgoș

În zilele de 21-22 septembrie 2016, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu –Arhiepiscop al Aradului, s-a derulat programul „Masa Bucuriei” în Parohia Dorgoș cu filia Pătârș, Protopopiatul Lipova.

În cadrul acestui proiect, derulat în parteneriat de către Patriarhia Română și Selgros Cash & Carry, la nivelul fiecărei eparhii, parohiile mici beneficiază de produse alimentare spre a fi distribuite persoanelor și familiilor nevoiașe.

Astfel 25 de familii (peste 40 de persoane) cu probleme sociale precum și persoanele vârstnice din cuprinsul localităților Dorgoș și Pătârș, au beneficiat de pachete cu alimente care au fost împărțite de către preotul paroh.

Salutăm cu bucurie acest minunat proiect care ..smulge” un zâmbet de pe fața celor pentru care a luat naștere această acțiune de milostenie, mulțumind lui Dumnezeu pentru toate. Sfântul Ioan Gură de Aur spunea că : ,,Asemenea este puterea milosteniei, ea se arată lucru nemuritor, nestricăcios, care niciodată nu poate să se stingă. În general, toate lucrurile omeneşti se risipesc, însă rodul milosteniei rămâne mereu neveştejit, fără să fie împiedicat de nicio greutate în timp. …milostenia este mai înaltă decât lucrurile omeneşti, este veşnică şi netrecătoare, trăsătură pe care n-o are niciunul dintre lucrurile lumeşti. …Nu se pierde odată cu trecerea vremii, nu este întreruptă prin moarte, ci devine încă mai sigură, atunci când pluteşte spre acel ţărm neînviforat.” (Comentariu la Psalmul 111, E.P.E. 6, 438. P.G. 55, 294).

a transmis, preot Valentin Săvușcă

14466304_946172355494357_290413684_o