Târnosire de biserică în satul Prăjești

În Duminica a XI-a după Rusalii, comunitatea din parohia Prăjești, protopopiatul Sebiș, a avut deosebita bucurie de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului. Credincioșii, împreună cu numeroși oaspeți l-au întâmpinat pe ierarh cu mare bucurie. Chiriarhul arădean a târnosit cu acest prilej biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” şi a săvârşit o slujbă de binecuvântare a lucrărilor efectuate în ultimii ani la sfântul locaș de cult.După târnosire Inaltpreasfinţitul Părinte Timotei a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în locașul de cult, în fruntea unui ales sobor de preoți și diaconi. Din soborul slujitor au făcut parte, părintele iconom stavrofor Botea Alexandru – protopop de Sebiș și numeroși preoţi din parohiile apropiate, părintele Arhid. Tiberiu Ardelean, precum și reprezentanți ai autorităților locale.
Cuvântul de învăţătură rostit de Chiriarh a fost pus sub titlul ,,Darul și altarul” (cf.citirilor scripturistice ale duminicii: I Cor. 9; Matei 18), care analizează legătura dintre drept și datorie în biserică și societate și care dovedește adevărata vrednicie a omului credincios, asigurând o conlucrare în dragostea ziditoare de bine. Referirea la textul biblic al condiționării aducerii jertfei la altarul bisericii de iertare și pace dintre oameni, dechide calea dorită propovăduirii Evangheliei și împlinirii ei în viață (Matei V, 23,24). Întâlnirea tinerilor ortodocși din toată lumea desfășurat în aceste zile în capitala României, reprezintă o contribuție importantă la stădaniile omenirii spre mai bine.

Ca semn al aprecierii pentru munca și strădaniile depuse în această parohie, Înaltpreasfinţia Sa a oferit, preotului paroh Heler Cătălin distincţia de sachelar și distincția de iconom stavrofor preotului Rus Mercea Cătălin, fost preot paroh al acetei comunități, actualmente preot paroh la Parohia Sebiș II. Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frățească.

În după-masa zilei, Chiriarhul a efectuat o vizită pastorală în filia Donceni, aparținătoare acestei parohii și mai apoi la Văsoaia, la cea din urmă asistând la întâlnirea anuală a locuitorilor din zonă.
Preot Silviu-Nicolae Faur

image

 

image

image

image

image

image