Cerc misionar în parohia Mădrigești, filia Buceava

Preoţii din cadrul Cercului Pastoral-misionar Nr.3 Gurahonţ, coordonat din încredinţarea Înalt Preasfinţitului Arhiepiscop Timotei, de către preotul Moţ Crăciun-Dorel, s-au întrunit, în după-amiaza zilei de duminică 23 octombrie, la Biserica ortodoxă cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din parohia Mădrigești, filia Buceava, protopopiatul Sebiş, unde au săvârșit Sfânta Taină a Maslului la care au luat parte, credincioşii din parohia Mădrigești şi parohiile învecinate.
Având în vedere că Sfântul Sinod a proclamat anul acesta, ca „Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox” și „Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română”, preotul Bej Florin de la parohia Crocna, a susţinut temele: 1.Biserica Ortodoxă – mamă duhovnicească a acestui popor.2.Sfântul Ierarh și Martir Antim Ivireanul în conștiința, cultura și spiritualitatea românească alături de alți iluștri contemporani.
În susținerea temei părintele arăta că Biserica ortodoxă este mama noastră duhovnicească pentru că ea ne naște prin Taina Sfântului Botez, ne hrănește cu hrana duhovnicească, ne crește cu dragoste la sânul ei și ne oferă posibilitatea dobândirii vieții veșnice.
În lucrarea ei Dumnezeiască, Biserica a avut grijă să nască întotdeauna pentru poporul nostru oameni aleși, ba chiar să-i aducă de departe în țara noastră pentru a sluji lui Dumnezeu prin lucrarea lor.Un astfel de om a fost și cărturarul Sfântul Ierarh și Martir Antim Ivireanul care a fost cel mai reprezentativ cărturar și păstor de suflete, contribuind decisiv la “românizarea” slujbelor bisericești.
Au urmat discuţii şi au fost aduse completări de către ceilalţi preoţi.La cercul pastoral au luat parte şi cântăreţii bisericeşti din parohiile învecinate.
În finalul întâlnirii, preotul paroh Zbîrcea Teodor-Gheorghe a mulţumit preoților și tuturor credincioșilor pentru participare.Ziua s-a încheiat cu o agapă fraţească.​
Moţ Aurelian Iulian

image

image

image