Reverederea la două decenii a celei de-a doua promoții de absolvenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

Marți, 4 octombrie, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, absolvenții celei de-a doua promoții ai Facultății de Teologie Ortodoxă ”Ilarion V. Felea” din Arad s-au reunit pentru sărbătorirea celor două decenii de când au absolvit această instituție academică. Festivitățile au debutat în catedrala veche a orașului, fiind săvârșită aici Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, împreună cu părinții profesori și absolvenții clerici prezenți. La final a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru cei trecuți la Domnul, precum și un Polihroniu.
În cuvântul rostit la finalul sfintei slujbe, Preasfinția Sa a mulțimit ÎPS Timotei pentru binecuvântare și primirea călduroasă, rostind, apoi, în numele colegilor absolvenți, un cuvânt de mulțumire adresat Arhiereului Hristos Iisus, pentru realizările de până acum ale fiecăruia dintre absolvenții promoției 1996. Au fost asociate aceleași cuvinte de gratitudine și dascălilor prezenți, pentru „nașterea și creșterea noastră întru cele ale teologiei”. Preasfinția Sa a evocat și bunele relații existente între cele două eprahii, evidențiind rolul și importanța școlii teologice arădene pentru întreaga regiune, aceasta având statutul de singura Facultate de Teologie Ortodoxă a Mitropoliei Banatului.
A cuvântat apoi și PC Pr. Prof. dr. Ioan Tulcan, fostul decan al Facultății arădene, care a adresat, atât în nume personal cât și în numele actualului decan, Pr. Prof. dr. Cristinel Ioja, mulțumiri PS Lucian pentru frumoasele aprecieri rostite la adresa Facultății și a dascălilor ei. În continuare, preacucernicia sa a arătat că fiecare promoție a oricărei școli reprezintă o nouă carte de vizită pentru instituția respectivă, astfel că, „promoția 1996 s-a dovedit a fi una specială, prin aceea că, dintre absolvenții ei s-au ridicat vredinci slujitori ai altarelor și ai catedrelor, cu ranguri și slujiri înalte în Biserica noastră și în instituțiile de învățământ. Acesta ne bucură și ne dă speranțe pentru viitor. De aceea vă felicităm pe toți și vă îndemnăm să fiți și pe mai departe ambasadorii noștri”.
Programul a continuat în sala de festivități a Parohiei Arad-Centru, unde s-a desfășurat îndătinatul curs festiv, susținut de decanul de an al acestei promoții, Pr. Prof. dr. Constantin Rus. După obicei, la citirea catalogului, cei prezenți și-au evocat realizările pe plan familial și pastoral-profesional, mulțumind fiecare dascălilor pentru ceea ce aceștia au semănat în ogorul sufletelor și minților lor.
Pr. Filip Albu

image

image

 

image