Activități educaționale la Școala Gimnazială ,,Ștefan Cicio Pop” din Conop

În ziua de joi, 24 noiembrie 2016, începând cu orele 12,00, profesorii de Religie Ortodoxă coordonați de Prof. Nicolae Guleș- Liceul „Atanasie Marienescu” Lipova și preoții din Cercul pastoral- misionar Radna, coordonați de PC părinte Marius Murgu de la Parohia Groșii Noi, Protopopiatul Lipova, s-au reunit la Școala Gimnazială „Ștefan Cicio Pop” din Conop. Inspectoratul Școlar Județean Arad a fost reprezentat de Părintele Arhidiacon Florin Sirca- inspector școlar de specialitate și Prof. Mirela Bugariu- metodist ISJ. Delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a fost Parintele Protos. Dr. Iustin Popovici, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Aradului, însoțit de Preaonoratul părinte Ioan Jidoi, Protopopul Lipovei.
Cuvântul de deschidere a orei a fost susținut de Pr. Sorin Ciurlea, preot și profesor în Conop, care a evidențiat etape din activitatea pe care o desfășoară atât de preot paroh cât și ca profesor, spunând: „Vreau ca acești copii când sunt mari să păstreze tradițiile locului”.
În continuarea activității didactice un grup de colindători format din elevi din clasele a VII-a și a VIII-a au colindat maiestuos un purpuriu de colinde, colinde care, după spusele părintelui prof. Sorin Ciurlea: „fiecare din aceste colinde au cel puțin 100 de ani vechime”.
Un elev din grupul prezent a citit un referat în care a scos în evidență viața și activitatea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul precum și rolul educației religioase pentru tineretul creștin ortodox.
Luând cuvântul, Părintele Iustin Popovici, Consilier Cultural, în numele Inaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei și a Centrului Eparhial, l-a felicitat pe părintele Sorin Ciurlea pentru desfășurarea cu succes a orei deschise si pe tinerii elevi pentru programul artistic prezentat, după care i-a urat ani multi cu sănătate deplină, părintelui paroh care astăzi a împlinit frumoasa vârstă de 60 de ani.
Doamna prof. Milica Mihuța, directoare a școlii, într-o alocuțiunea rostită a evidențiat rodnica activitate în cadrul școlii și a parohiei a PC părinte Sorin Ciurlea, amintind și de implicarea părintelui în cele două parteneriate pe care școala din Conop le are cu două școli din Ungaria și Serbia, drept pentru care în numele tuturor cadrelor didactice i-a înmânat părintelui Sorin Ciurlea o „DIPLOMĂ DE MERIT”.
Activitatea comună a celor două cercuri s-a încheiat cu o agapă frățească oferită de familia părintelui Sorin Ciurlea în sala de festivități a școlii unde toți cei prezenți i-au cântat imnul „LA MULȚI ANI!”.

Pr. Mircea Șirian

image

image

image

image

image