Cerc pastoral misionar în Parohia Bocsig

În Duminica a XXIV-a după Rusalii, a învierii fiicei lui Iair, preoții din Cercul Pastoral Misionar Ineu, coordonați din încredințarea Înaltpreasfințitului Dr. Timotei, Arhiepiscop al Aradului, de Părintele Călin Negruţ din Parohia Gurba, secretar al Protopopiatului Ineu, s-au întâlnit în Biserica cu Hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Parohia Bocsig, la invitaţia Pr. Paroh Bogdan Oneţ.

Întâlnirea de suflet a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, oficiat de un sobor de 12 preoți din cadrul cercului, printre care și Pr. Vlad Oneț preot în cadrul Penitenciarului Arad, fratele geamăn al preotului paroh.

La momentul cuvenit Pr. Ștefăniță Muț din Parohia Seleuș, a rostit un cuvânt de învățătură plecând de la Evanghelia zilei, făcând o paralelă între învierea ficei lui Iair și învierea la care sunt chemați tinerii din zilele noastre, subliniind importanța acestora la viața duhovnicească și la o creștere în Hristos și cu Hristos în Biserică. De asemenea a făcut o legătură între femeia vindecată de Mântuitorul și vindecarea pe care o cerem noi în Taina Sfântului Maslu, precizând că de multe ori alergăm la doctorii care nu ne pot vindeca fără de ajutorul de sus de la Doctorul sufletelor și trupurilor noastre.

Părintele Iuliu Tiberiu Suciu, de la Parohia Moroda, în conformitate cu Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română a susținut referatele cercului, cu  următoarele teme:

  1. „Biserica Ortodoxă – mama duhovnicească a acestui popor.”
  2. „Sfântul Ierarh și Martir Antim Ivireanul în conștiința, cultura și spiritualitatea românească alături de alți iluștri contemporani.”

În referatele prezentate Părintele a scos în evidență temele propuse, arătând importanța Bisericii Ortodoxe în formarea și creșterea duhovnicească a poporului român, făcând referire la Sfântul Ierarh Antim Ivireanul precum și la contemporanii acestuia.

La final preotul paroh Bogdan Oneț a adus mulțumire Bunului Dumnezeu pentru această seară duhovniocească, preoților împreună slujitori și rugători, Consiliului și Comitetului Parohial și tuturor credincioșilor care au fost alături de Biserică și l-au sprijinit, primind și el urări de bine la împlinirea unei frumoase vârste, discuțiile continuând la o agapă frățească oferită de parohia gazdă.

Pr. Ciprian Petru Sălăvăstru

Parohia Moțiori