În data de 06.11.2016, preoţii din cadrul Cercului Pastoral-misionar Nr.3 Gurahonţ, coordonat, din încredinţarea Înalt Preasfinţitului Arhiepiscop Timotei, de către preotul Moţ Crăciun-Dorel, s-au întrunit la Biserica ortodoxă cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Zimbru, protopopiatul Sebiş.
În cadrul acestei întruniri s-a săvârşit Sfânta Taină a Maslului.
Având în vedere că Sfântul Sinod a proclamat anul acesta, ca „Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox” și „Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română”, preotul Florea Ioan de la parohia Dieci a susţinut temele: 1.Tinerii și Iisus Hristos, Arhiereul cel veșnic tânăr.2. Sfântul Ierarh Antim Ivireanul ca model pentru cei tineri.
În cadrul referatului, părintele spunea: avem datoria să ajutăm sufletele copiiilor să crească frumos și în cele din urmă să își găsească mântuirea.În acest sens trebuie să avem permanent în minte ceea ce a spus Mântuitorul “Lăsa-ți copiii să vină la Mine și nu-i opriți, că a unora ca acestora este Împărăția cerurilor”.Pentru aceasta trebuie să îi apropiem pe copii de Iisus Hristos, de Sfânta Biserică, arătându-le mereu cât de mult îi iubește Iisus Hristos și cât de dăunător pentru viața lor este păcatul sub toate formele lui.
În cea de a doua temă părintele arăta că viața duhovnicească și lucrarea pastoral-misionară a Sfântului Antim, integrate în viața doxologică și sfințitoare a Bisericii, fac să strălucească veșnic chipul lui tânăr, în Împărăția lui Dumnezeu și în inimile noastre, întrucât pentru fiecare tânăr Sfântul Antim se poate constitui într-un model de credință, trăire, dăruire și muncă.
După susţinerea temelor au urmat discuţii şi au fost aduse completări de către ceilalţi preoţi.La cercul pastoral au luat parte şi cântăreţii bisericeşti din parohiile învecinate.
În finalul întâlnirii, preotul paroh Luşcă Ciprian a mulţumit tuturor pentru participare.Seara s-a încheiat cu o agapă fraţească.
Moţ Aurelian Iulian