Prezenţă arhierească la Cercul misionar din Parohia Săvârșin

Duminica dinaintea sărbătoririi hramului bisericii din Parohia Săvârşin, Protopopiatul Lipova,  a Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, a fost una specială pentru credincioșii acestei localităţi. La orele Vecerniei, un număr mare de credincioși împreună cu 12 preoți din Cercul misionar Săvârșin, au săvârșit Taina Sfântului Maslu de obște în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. Slujba Sfântului Maslu a fost condusă de Preaonoratul părinte Ioan Jidoi, protopop al Lipovei, răspunsurile fiind date alternativ de strana și corul bisericii din Săvârșin.

La finalul sfintei slujbe Chiriarhul arădean a rostit un cuvânt de învăţătură pus sub titlul ,,Pregătirea de sărbătoare”, întrucât ne aflăm în pragul sărbătorii Sfinţilor Arhangheli sub ocrotirea cărora este pusă biserica parohială şi totodată în ajunul zilei săptămânale de pomenire a sfinţilor îngeri. Înaltpreasfinţia Sa a vorbit celor prezenţi despre rolul îngerilor în viaţa oamenilor, atât ca şi călăuzitori cât şi apărători de tot răul. De asemenea, Ierarhul a explicat că participarea la Taina Sfântului Maslu este folositoare pentru toată buna lucrare. Găsindu-ne în anul comemorativ dedicat Sf. Ierarh Antim Ivireanul, s-a amintit şi despre predica sa la praznicul Sfinţilor Arhangheli şi îndemnul pe care îl găsim în aceasta cu referire la cinstea și vrednicia cu care este înzestrat preotul de Dumnezeu și respectul lui față de credincioși și a credincioșilor față de el. În încheiere Chiriarhul a felicitat pe toţi aceia care poartă numele Sfinţilor Arhangheli şi a amintit şi despre ziua onomastică a Regelui Mihai I al României, cunoscut fiind că la Săvârşin se află şi reşedinţa Familiei Regale a României.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a acordat preotului paroh Călin Mădăluţă, care este şi coordonatorul acestui cerc misionar, rangul de iconom stavrofor. Amintim aici faptul că în urmă cu câteva zile, mai precis în data de 24 octombrie a.c., preotul paroh Călin Mădăluţă dimpreună cu primarul localităţii, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Castelul Peleş din Sinaia, au primit Medalia Regele Mihai I pentru loialitate.

În cadrul dezbaterilor, preotul paroh a susţinut referatul intitulat ,,Pastoraţia copiilor”, pregătit pentru întrunirea cercului misionar din această zi.

Protos. Iustin Popovici

14958768_1338276792872247_682215098_n-1

14971400_1338268422873084_91024330_n