Cerc pastoral – misionar  în Parohia Pilu

Biserica Ortodoxă din Pilu, protopopiatul Arad, a găzduit în Duminica a XXIV –a după Rusalii, ultima întrunire din acest an a preoţilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonați, din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Dumitru Daniel-Mirel.

Întrunirea a debutat la ora 1700, în biserica parohială, prin oficierea Tainei Sfântului Maslu, săvârșită de 15 preoți și în prezența unui număr mare de credincioși.

Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Borca Florin-Horațiu de la parohia Șepreuș, care, a evidențiat minunile impresionante săvârșite de Mântuitorul Iisus Hristos în această Duminică, arătând că pentru a fi în legătură cu Dumnezeu și a dobândi mântuirea sufletului avem nevoie de credință statornică, întărită prin smerenie și nădejde, așa cum demonstrează și cuvintele Mântuitorului: ,,Credința ta te-a mântuit. Mergi în pace” (Luca 8, 48) și ,,Nu te teme, crede numai și ea se va mântui” (Luca 8, 50). De asemenea părintele arătat legătura între  minunea învierii fiicei lui Iair și învierea noastră spirituală, spunând că omul este chemat pe tot parcursul vieții sale pământești spre o continuă înviere, prin harul lui Dumnezeu care lucrează în Sfintele Taine.

În continuare, preotul paroh Moțiu Traian, a mulțumit preotului Borca Florin-Horațiu pentru frumosul cuvânt de învățătură, credincioșilor și a susținut în fața preoților prezenți referatele având ca teme: Ora de Religie – Lumină pentru viață; Rolul pedagogic al colindelor în educarea tinerilor; pe baza cărora au urmat dezbateri. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Pr. Oprea Mihai, Parohia Țipari

14971148_1153737744740946_684896128_n