CERC MISIONAR ÎN PAROHIA FELNAC

Marți, 08 Noiembrie 2016 ,Biserica Ortodoxă Română din Parohia Felnac, Protopopiatul Arad, și-a sărbătorit ocrotitorii, pe Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil.
Sărbătoarea Hramului a debutat prin savârșirea vecerniei, slujbă oficiată de preoții cercului
pastoral-misionar nr. 5 – Vinga, în frunte cu Înaltpreacuviosul Părinte dr. Iustin Popovici, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului, Protos. David Ionescu, Starețul Schitului ,,Sf. Ap. Petru si Pavel” de la Moneasa, fiu al satului și Pr. Horia Ștefan coordonatorul Cercului pastoral-misionar, în prezența autorităților locale și al unui însemnat număr de credincioși ai parohiei.
După săvârșirea vecerniei, s-a trecut la ,,sfințirea colacului” de către preoții prezenți,
un vechi ritual al locului, fiind de față și nașii rugii de anul acesta precum și nașii de anul viitor
care au luat o parte din colacul tăiat. A urmat un cuvânt de mulțumire a Pr. Paroh Petrică Ungur
către preoții prezenți la Hram și la cercul misionar-pastoral precum și credincioșilor pentru participare și implicare în organizarea Hramului.
După săvârșirea acestui ritual de ,,sfințire a colacului”, a fost susținut referatul cu tema
,,Influența televizorului asupra educației tinerilor” de către Pr. Bogdan-Ioan Tod de la parohia Bodrogul-Nou, care a subliniat faptul că cele mai multe studii referitoare la efectele vizionării TV îi au în vedere pe copii și pe tineri, pentru că la aceste vârste experiența poate fi definitoare pentru dezvoltarea minții, atât din punct de vedere neurologic, cât și psihologic. Televizorul poate afecta dezvoltarea tinerilor din punct de vedere psihologic, însă efectul cel mai nociv pe care îl poate avea televizorul asupra tinerilor este cel spiritual, de aceea în calitate de părinți trebuie să acţionăm cu adânc discernământ spre educaţia lor sănătoasă şi spre utilizarea corectă a internetului şi televizorului cu dreaptă socoteală şi cu atenta supraveghere fără să le îngrădim libertatea sau personalitatea. Să alocăm atâta timp, cât este necesar pentru educaţia lor, pentru formarea lor sănătoasă, în spiritul dreptei credinţe ortodoxe şi a dragostei de Dumnezeu şi de semeni.
În încheiere Înaltpreacuviosul Părinte dr. Iustin Popovici, a apreciat referatul susținut si a felicitat pe părintele paroh Petrică Ungur și pe toți cei ce au contribuit la organizare acestui Hram al parohiei.
Seara s-a încheiat cu o agapă frățească la Căminul Cultural din Felnac.

A transmis Pr. Bogdan-Ioan Tod

image

image

image