Spectacolul  de teatru „Calea Adevărului” la Arad

Seara zilei de 1 noiembrie a prilejuit o nouă întâlnire culturală deosebită în oraşul nostru.

De această dată, publicul format în majoritate din elevi şi studenţi, s-a delectat cu ceea ce înseamnă arta teatrului. Spectacolul „Calea Adevărului” a avut ca subiect viaţa şi activitatea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, mitropolit de seamă al Ţării Româneşti de la începutul secolului al XVIII-lea, comemorat pe parcursul întregului an calendaristic în Patriarhia Română.

Actorii bucureşteni ai Companiei de Teatru Civic Art (Cristina Moldoveanu, Marian Ciripan, Petre Moraru, Răzvan Niţu, Corneliu Jipa şi Adrian Anghel) au reuşit prin talentul lor să transpună publicul în vremea Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, dar şi să insufle celor prezenţi iubirea de neam, de valori tradiţionale, de Biserică şi nu în ultimul rând, iubirea faţă de arta teatrului.

Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Aradului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi din România, A.S.C.O.R, filiala Arad şi cu Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad. Spectacolul a fost realizat cu sprijinul Arhiepiscopiei Bucureştilor – Serviciul Colportaj  cu ocazia împlinirii a 10 ani de promovare a teatrului independent.

 Prof. Marius Lăscoiu-Martin,

Preşedinte A.S.C.O.R Arad

 20161101_211402

dscn0249

dscn0254

dscn0255

dscn0265

calea_adevarului_arad_2016-moise-nicoara