A TREIA ZI DE CRĂCIUN LA MĂNĂSTIREA ARAD-GAI

În cea de-a treia zi a praznicului Naşterii Domnului şi totodată a pomenirii Sfântului Ap. Întâiul Mc. şi Arhidiacon Ştefan, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a ţinut să fie prezent în mijlocul obştii monahale de la Mănăstirea ,,Sf. Simeon Stâlpnicul”, Arad-Gai. Cu acest prilej, Chiriarhul a săvârşit aici Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Obştea mănăstirii, în frunte cu maica stareţă stavrofora Magdalena Borteş, l-au întâmpinat cu multă bucurie, ca de fiecare dată, pe Arhipăstorul arădenilor.

În cuvântul de învăţătură, pe baza citirilor scripturistice ale sărbătorii (Matei. 21; Fp. Ap. 7), Ierarhul a vorbit pelerinilor sub titlul ,,Mărturie a slujirii sfinte”, făcând referire la parabola zilei, ce se citeşte şi în alte rânduri din cursul anului bisericesc, de data aceasta se foloseşte pe tălmăcirea locului pe care îl primeşte Sfântul Arhid. Ştefan în cadrul Măritului Praznic al Crăciunului, adică atestând şi existenţa clerului creştin încă de la întemeierea Bisericii de către Mântuitorul, prin aceasta şi întreita misiune ce o are – învăţătorească, slujitoare şi împărătească – continuând cea apostolică. Însăşi citirea apostolului relevă aceasta îndemnând duhovniceşte la cinstirea de către întreaga obşte a preoţiei sacramentale, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei i-a binecuvântat pe cei prezenţi, urându-le cele de cuviinţă pentru anul nou ce vine.

Protos. Iustin Popovici

 

 

image

image