Preoții din Arhiepiscopia Aradului, colindători la Spitalul Județean

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, membrii Coralei Preoților din Arhiepiscopia Aradului, dirijați de către părintele Arhid. Asist. Univ. Drd. Tiberiu Ardelean, au fost cei care, în după-amiaza zilei de 15 Decembrie 2016, au vestit Nașterea Mântuitorului Hristos bolnavilor internați în Spitalul Județean Arad.

Astfel, au primit colindul cel bun şi sfânt atât personalul angajat, cât şi beneficiarii serviciilor medicale şi sociale. Preoții Coralei au fost întâmpinați de către cei aflați în suferință cu multă bucurie și cu lacrimi în ochi, aducându-le acestora un licăr de speranță și de credință. Din Corala Preoților face parte și PC. Părinte Gabriel Mariș, Consilierul Social al Arhiepiscopiei Aradului, care a precizat că „evenimentul are ca scop vestirea Nașterii Mântuitorului Hristos într-un cadru în care suferința și boala umbresc bucuria Sărbătorilor. Am încercat, prin colindele noastre, să aducem o bucurie celor care sunt internați în spital, dar și celor care se ostenesc în acesta, medicii și asistentele”.

Evenimentul a avut loc și cu sprijinului domnului doctor Florinel Cozma, medic internist in cadrul spitalului, care s-a arătat bucuros și emoționat de această prezență, afirmând că „și noi, medicii, suntem niște sacerdoți, dar diferența dintre noi și dumneavoastră, preoții, este aceea că noi slujim într-un templu al suferinței. Ne-ați încântat sufletele cu minunatele colinde pe care le-ați prezentat în această seară, pentru care vă mulțumim”.

După terminarea programului de colinde, preoții au dăruit celor bolnavi iconițe.

Pr. drd. Vlad – Sergiu Sandu

image

image