Prezența ÎPS Arhiepiscop Timotei la aniversarea a 25 de ani de la înființarea Universității „Aurel Vlaicu” din Arad

Ziua de 9 decembrie ac. a constituit, pentru Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, aniversarea a 25 de ani de la înființarea acestei instituții academice în orașul de pe Mureș. La acest eveniment a fost prezent și Arhiepiscopul Aradului, Înaltpreasfințitul Dr. Timotei Seviciu, precum și reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior din țară și străinătate, oficialități ale instituțiilor centrale și locale, oameni de cultură, foști profesori și studenți.

În mesajul adresat cu această ocazie, ÎPS Sa a evocat tradiția locală prezentă încă de la începutul veacului al XIX-lea, prin binecunoscuta școală preparandială și care a însemnat o legătură durabilă între Biserică și Școală. Pe firul acestei moșteniri s-a conturat și realizarea visului arădenilor de a avea o instituție academică aici, Facultatea de Teologie făcând parte constitutivă din inițierea acestui proiect care s-a dezvoltat frumos aici. Așadar, avem un viitor aici garantat de tot ceea ce s-a împlinit până acum. Prin urmare, Dumnezeu să binecuvânteze cu ani mulți și rodnici Universitatea „Aurel Vlaicu”.

În cadrul acestui eveniment, ÎPS Sale i-a fost înmânată o diplomă și o plachetă omagială de recunoaștere a contribuției avute în înființarea și parcursul acestei instituții academice, mai ales prin Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Pr. Prof. Filip Albu

img-20161209-wa0000

img-20161209-wa0001

img-20161209-wa0003