SPOVEDANIA PREOTILOR DIN PROTOPOPIATUL INEU

Vineri , 9 decembrie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, preoții din cuprinsul Protopopiatului Ineu s-au adunat sub îndrumarea Preaonoratului Părinte Adrian Zaha, Protopopul Ineului în Biserica cu Hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Parohia Ineu, pentru a se pregăti de Praznicul Nașterii Domnului.
​Dis de dimineață, preoții de pe raza Protopopiatului Ineu și-au mărturisit păcatele prin Taina Spovedaniei, apoi au luat parte la Dumnezeiasca Liturghie săvârșită de un sobor de preoți, conduși de Preaonoratul Părinte Protopop, în cadrul căreia preoții au înălțat rugăciuni Bunului Dumnezeu prin slujire, sau prin cântarea de la strană.
La momentul rânduit toți preoții s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos, iar după unirea în cuminecare, glasurile lor adunate în comuniune au răsunat interpretând colinde tradiționale românești.
La finalul slujbei Părintele Protopop Adrian Zaha în cuvântul său a mulțumit preoților prezenți pentru împreuna rugăciune, pentru momentele înălțătoare din cadrul Dumnezeiești Liturghii, pentru comuniunea frățească, amintind de cuvântul Psalmistului David, care zice: „Îată acum ce este bun și ce este frumos, decât numai a locui frații împreună” (Ps. 132,1).
De aseamenea a arătat importanța Spovedaniei pentru mântuire, cu specificul ei pentru preoții, îndemnând pe aceștia, după cuvântul Scripturii, să fie lumină lumii pentru a lumina poporul lui Dumnezeu, și sare pământului, pentru a dospi toată frământătura spre Împărăția lui Dumnezeu, adresând preoților indemnul de a savarsi mereu si neconditionat fapta cea buna . Dar este oare facerea de bine un lucru bun? … mai degraba in zile pe care le traim un bine facut unui batran abandonat , unei vaduve necajite sau unui copil orfan care pentru societatea de astazi sunt de multa vreme invizibili este considerata o fapta rusinoasa . Cel care vrea sa zugraveasca pe chipul acestora macar pentru un moment un zambet ,sa aduca bucurie in sufletele acestora macar pentru cateva clipe este pus la zid , condamnat sau de cele mai multe ori impiedicat in a face binele chiar de cei care ar trebui sa se implice in a oferi ajutorul celor aflati in suferinta .
La indemnul Preonoratului Parinte Protopop Adrian Zaha si potrivit cuvintelor Sfintei Scripturi care ne invata sa savarsim binele in orice loc ne-am afla, in parohiile din Protopopiatul Ineu prin purtarea de grija a preotiilor si a credinciosilor a fost demarata o actiune de intrajutorare a persoanelor nevoiase , intrucat facerea de bine este invitatia la credinciosie .In aceasta perioada de mare insemnatate duhovniceasca anume Postul Nasterii Mantuitorului nostru Iisus Hristos suntem datori sa ne indreptam gandul spre ieslea saracacioasa si rece care la primit pe pruncul Iisus cu doua mii de ani in urma, punandu-ne intrebarea :- Nu si in inimile noastre se pastreaza raceala pesterii din Betleem ? Raspunsul la aceasta intrebare nu ar trebui sa fie altu decat indemnul la a face binele . Adevărata facere de bine este „roada Duhului”, orice bunătate pe care lumea o vede în noi trebuie să fie adevărata roadă a Duhului .
Facerea de bine este modelarea după Hristos. Trebuie să fim mereu conştienţi de faptul că Diavolul poate lua orice efort uman şi- l poate converti pentru a- şi atinge propriile lui scopuri cu el. Numai Duhul poate produce roada facerii de bine care să reziste oricărui test. Dacă vrem să fim motivaţi spre aceasta, facerea de bine este exprimată prin viaţa Aceluia care este prototipul perfect a ceea ce eu şi tu trebuie să fim. Ca la nimeni altul, la Domnul Isus Hristos s- a putut vedea facerea de bine la superlativ. Fără vreun interes omenesc, neţinând cont de faţa omului şi urmărind întotdeauna slava lui Dumnezeu, făcea bine celor pe care îi întâlnea.
Vremea pe care Dumnezeu ne- o dă este vremea în care Evanghelia trebuie rostită şi cu o mână întinsă spre cei care au nevoie de ajutorul nostru.
Preot SAS RADU
PAROHIA AGRISU MIC

image

image

image