Prima zi de Crăciun sărbătorită de arădeni

Praznicul Naşterii Domnului a fost sărbătorit la Catedrala arhiepiscopală din Arad prin Sfânta Liturghie arhierească oficiată în mod solemn  de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Sute de credincioşi au venit din tot oraşul pentru a se ruga în prima zi de Crăciun şi pentru a primi binecuvântare şi ajutor de la Dumnezeu.

La momentul cuvenit Chiriarhul a rostit cuvântul de învăţătură în legătură cu Pastorala de Crăciun intitulată ,,Sfânt Crăciun în grai străbun” şi a citirilor scripturistice ale praznicului: Gal.4, Mt. 2,  vorbind despre colinde ca indicatoare a hotărniciilor dintre darurile material şi cele spiritual prin însumarea multor trăiri şi simţiri collective sau personale ce primesc un înţeles aparte în sărbătoarea Naşterii Domnului, având totodată îndemnul de a preţui pe cele sufleteşti care vin de la Dumnezeu.

Părintele Simion Mladin, eclesiarhul noii catedrale, a dat citire la final Pastoralei Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, pentru Crăciunul anului 2016.

Zeci de credincioşi, tineri şi vârstnici, s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei, dirijat de diac. Laviniu Morariu.

În seara zilei, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a participat la Slujba Vecerniei în biserica cu hramul ,,Naşterea Domnului”, din cartierul Micalaca Veche II. După terminarea slujbei, corul acestei parohii a susţinut un frumos  concert de colinde.

Protos. Iustin Popovici

cls_4226

cls_4235

cls_4237

img_9255

img_9277