Tradiţionalul Concert de colinde în Parohia Arad-Micalaca Veche II

Bucuria praznicului Naşterii Domnului a fost trăită în mod aparte de credincioşii parohiei Arad Micalaca Veche II, deoarece în seara primei zile de Crăciun, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului a fost prezent la slujba Vecerniei în biserica „Naşterea Domnului”. După slujba de seară a urmat tradiţionalul concert de colinde susţinut de corul parohiei dirijat de domnişoara Laura Roşu. Şiragul celor 14 piese corale tradiţionale româneşti i-a purtat pe cei prezenţi în atmosfera Betleemului, cu toate cele ale momentelor relatate de Sfânta Scriptură; apoi a adus trăirea credincioşilor satului românesc în zilele de Crăciun, toate fiind punctate de interpretarea de către două fetiţe a unui colind strămoşesc. Concertul a fost prezentat de părintele paroh Mircea Bupte.

Chiriarhul arădean a rostit cu acest prilej un cuvânt laudativ pus sub titlul ,,Imnografia şi colinda praznicului”, arătând legătura dintre ele mai ales prin percepţia lor din partea sufletelor credincioşilor, înţelegând întâi pe cele ale interpreţilor implicit al ascultătorilor. De asemenea, s-a arătat preţuirea de care se bucură corul parohiei atât local cât şi prin distincţiile internaţionale. Totodată, prezenţa Ierarhului a fost şi un bun prilej de evaluare a lucrării de pictură ce se realizează în biserică, în momentul de faţă fiind finalizată pictura în turla bisericii, până la Sfinţii Evanghelişti, în Sfântul Altar până la Împărtăşirea Apostolilor, precum şi în cafas icoanele centrale de pe boltă, cu un cuvânt de mulţumire şi apreciere pentru pictor – domnul Cătălin Băluţ, dimpreună cu întreaga echipă.

În numele preoţilor şi al credincioşilor parohiei preotul paroh Mircea Bupte a adus mulţumire Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pentru prezenţă şi binecuvântare, pentru cuvintele şi sfaturile adresate, cu dorirea ca în pace şi linişte să petreacă zilele de praznice, iar roadele duhovniceşti ale credincioşilor eparhiei să fie urmarea dreptei învăţări a cuvântului adevărului lui Dumnezeu şi în anul ce stă să înceapă.

Protos. Iustin Popovici

img_20161225_190300

img_20161225_191049