Seară duhovnicească în Parohia Moțiori, Protopopiatul Ineu

Duminică, 4 decembrie 2016, credincioșii Parohiei Moțiori din Protopopiatul Ineu, conduși din încredințarea Înaltpreasfințitului Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, de către Părintele Ciprian Petru Sălăvăstru, au trăit momente de înaltă bucurie duhovnicească.
Seara a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de un sobor de 10 preoți, în mijlocul cărora s-au aflat Părintele Adrian Zaha, Protopopul Ineului, și Părintele Radu Constantinescu, secretarul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române Arad.
La momentul cuvenit Părintele Mihai Oprea de la Parohia Țipari a rostit un însuflețit cuvânt duhovnicesc, în care a pus la inima ascultătorilor câteva îndemnuri, referindu-se la virtuțiile creștinești. Vorbind despre ascultarea de Dumnezeu și de părinții duhovnicești care învață voia lui Dumnezeu, părintele sublinia că ascultarea este perfecțiunea cea mai înaltă la care poate ajunge omul, ea ne apără de rătăcire și de păcat. Hristos S-a făcut ascultător până la moarte și moarte pe cruce, ca să ne facă pe noi din nou ascultători de Dumnezeu.
În aceast an omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox în Patriarhia Română, tinerii credincioși ai parohiei îndrumați de părintele paroh au pregătit pe perioada Postului Nașterii Domnului un colaj de colinde pe care l-au înterpretat în această seară prin glasurile lor cristaline, dintr-o inimă curată de copii.
Părintele paroh a mulțumit Bunului Dumnezeu, pentru că ne-a adunat în această seară și pentru binefacerile revărsate asupra întregii parohii, Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului pentru binecuvântările și purtarea de grijă, preoților împreună slujitori și rugători, oficialităților locale, credincioșilor și nu în ultimul rând copiilor colindători, seara încheindu-se cu colind din glsurile și inimile tuturor celor prezenți.

Pr. Paroh Ciprian Sălăvăstru