Sfinţire de clopot în Parohia Sintea-Mare

În Duminica a 28 – a după Rusalii, în ceas de seară, Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a poposit în mijlocul credincioşilor din Parohia Sintea-Mare, Protopopiatul Arad. La invitaţia preotului paroh, Pavel Ioan, Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, însoţit de arhidiaconul Tiberiu Ardelean şi în prezenţa unui sobor de preoţi, a oficialităţilor locale şi a numeroşi credincioşi a săvârşit slujba vecerniei.

Împlinirea a 19 ani de slujire neîntreruptă în parohia Sintea-Mare a părintelui Pavel Ioan, a coincis cu slujba de binecuvântare şi sfinţire a clopotului destinat capelei nou costruite şi  au constituit  motivul  poposirii  Înaltpreasfinţitului  Părinte  Dr. Timotei  Seviciu,  care   la finalul slujbei a rostit un cuvânt de învăţătură în acelaşi cadru al citirilor duminicale a Sfinţilor Strămoşi după trup ai Domnului ce au răspuns pilduitor în istoria sfântă pentru generaţiile următoare participând la câştigarea împărăţiei cerurilor. Totodată, Chiriarhul a înscris importanţa clopotelor în Biserică, drept simbol al chemării continue a credincioşilor la viaţa cultic, aceasta având ecoul aşteptat în cea de fiecare zi prin faptele creştineşti ducătoare la buna înţelegere între oameni.

În   final   preotul   paroh   a   mulţumit   Bunului   Dumnezeu   pentru   anii   de   păstorire, Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu pentru acceptarea invitaţiei de a lua parte la dubla bucurie a comunităţii, iar oficialităţilor şi credincioşilor parohiei le-a mulţumit pentru implicare.

Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească şi cu invitaţia preotului paroh Pavel Ioan către Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului de a mai poposi şi cu alte oportunităţi în Parohia Sintea-Mare.

Protos. Iustin Popovici

Pr. Oprea Mihai

received_697663547074636

received_697662950408029