CERC PASTORAL- MISIONAR ÎN PAROHIA VÂRFURI

În după amiaza zilei de 29 ianuarie 2017 Cercul Pastoral-Misionar Hălmagiu, sub coordonarea preotului Crisian Mihăiță Bacoș, s-au întrunit în Parohia Vârfuri ,Protopopiatul Sebiș.
La această întrunire s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu fiind prezenți un număr mare de credincioși și autoritățile locale. Preotul Dan Dănuț- Voicu din Parohia Avram Iancu a susținut următoarele teme:
1. Apariția icoanei și a picturii bisericești;
2. Patriarhul Justinian – prezentare bibliografică- la împlinirea a 40 de ani de la trecerea la cele veșnice;
În tratarea primei temei, părintele arată că icoana este chipul sau reprezentarea pentru ochii noștri a unei ființe existente în mod real, adică a adevăratului Dumnezeu, a Fiului Său Iisus Hristos, a Maicii Domnului sau a Sființilor.

Icoana a fost numită și ,, Biblia neștiutorilor de carte” sau ,, fereastra spre ceruri” și ,, refugiu al privirii penttu orice inimă îndurerată”. Însuși Domnul nostru Iisus Hristos și-a lăsat chipul imprimat pe pânză de trei ori:
Prima dată, a dăruit chipul Său regelui Avgar al Edessei, pe care l-a vindecat de lepră;
A doua oară, mergând pe drumul spre Golgota, a dăruit unei fecioare, Veronica, ce l-a șters de sudoare și praf cu mahrama sa;
A treia oară și-a lăsat Chipul Său și toate urmele rănilor de pe trup, pe Sfântul Giulgiu cu care a fost înfășurat în mormânt, giulgiu care se poate vedea și azi în Italia, într-o biserică din Torino.
În tratare celei de a doua teme, s-a prezentat viața bibliografică a Patriarhului Justinian, pe numele de mirean Ioan Marina, născut în 22 februarie 1901, la Suiești, jud. Vâlcea- decedat în 26 martie 1977. A fost cel de-al treilea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, între anii 1948 – 1977
În încheierea slujbei Sfântului Maslu, preoții au cântat câteva pricesne.
Părinele paroh Gheorghe Ancăș a mulțumit preoților prezenți, oficialităților locale și credincioșilor.

Preot Cristian- Mihăiță Bacoș

image