PROGRAMUL SĂPTĂMÂNII DE RUGĂCIUNE PENTRU UNITATEA CREŞTINILOR 2017 – ÎN MUNICIPIUL ARAD

În perioada 18- 25 ianuarie 2016, în întreaga ţară se desfăşoară Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, acţiune organizată de către Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România, AIDRom, din care face parte şi Biserica Ortodoxă Română. Versetul ales pentru anul 2017 pentru a se constitui în temă a acestei acţiuni este: ,,Împăcarea – dragostea lui Hristos ne stăpânește” (2 Cor. 5, 14).

Ca în fiecare an, preoţii din Arhiepiscopia Aradului promovează această acţiune în parohiile lor, în special în mediul urban, organizând Săptămâna de rugăciune, împreună cu alte confesiuni, îndeosebi cu cele istorice, în conformitate cu îndrumările Sfântului Sinod al B.O.R. privind relaţiile cu celelalte culte.

La biroul parohial al Parohiei Ortodoxe Române Arad-Centru, a avut loc, joi, 12 ianuarie a.c., o întâlnire de lucru între reprezentanţii cultelor istorice din municipiul Arad, în vederea stabilirii calendarului desfăşurării Săptămânii de Rugăciune. La întrunirea prezidată de către Părintele Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului şi delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop TIMOTEI, au fost prezenţi reprezentanţii Parohiilor: Ortodoxă Română Arad-Centru, Romano-Catolică, Greco-Catolică, Evanghelică- Luterană, Reformată şi reprezentantul  Comunităţii Evreilor din Arad.

Părintele Iustin Popovici a salutat participanţii, subliniind importanţa pe care Biserica Ortodoxă Română o dă Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, după care a prezentat mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, intitulat ,,Darul împăcării lui Dumnezeu cu oamenii – semnul iubirii milostive a lui Hristos pentru lume”, în care este subliniat: ,,Astăzi, când crește violența verbală și fizică în familie, în școală și în societate, când se înmulțesc conflictele militare și terorismul în multe părți ale lumii, Biserica, împreună cu Familia, cu Școala și cu alte instituții care promovează binele comun, trebuie să dezvolte și mai mult o educație și o cultură a păcii spirituale interioare și a păcii sociale, o cultură a respectului reciproc și a împăcării, în locul urii, al învrăjbirii și al violenței, o cultură a demnității și a solidarității umane, a păcii și a comuniunii dintre oameni”, după cum se arată în mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

În cadrul întâlnirii s-au  prelucrat şi celelalte materiale din broşura transmisă de către AIDRom, conţinând mesajele conducătorilor de Biserici şi citirile biblice pentru fiecare zi şi s-a stabilit graficul desfăşurării acţiunii la fiecare locaş de cult.

Astfel, în municipiul Arad, a fost stabilit următorul program de întrunire:

Joi, 19 ianuarie, ora 12:00 –  Biserica Ortodoxă Sârbă

Sâmbătă, 21 ianuarie, ora 17:30 –  Parohia  Ortodoxă Română Arad-Centru

Duminică, 22 ianuarie, ora 18:00 – Catedrala Romano-Catolică

Marți, 24 ianuarie, ora 18:00 – Biserica Greco-Catolică, la capela franciscană din curtea Catedralei Romano-Catolice

Miercuri, 25 ianuarie, ora 17:00 – Biserica Evanghelică-Luterană (Biserica Roşie), Bd. Revoluţiei

Joi, 26 ianuarie, ora 17:00 – Biserica Reformată

20170112_104009