Comunicat: Întâlnirea Consultativă a filialelor Asociației Studenților Creștin-Ortodocși România

În perioada 11 – 14 februarie 2017, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români Constanța – „Sf. Ioan Casian”, cu sprijinul și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a organizat Întâlnirea Consultativă a filialelor Asociației Studenților Creștin-Ortodocși România, cu tematica „ASCOR – Trecut, prezent și perspective”.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” – din localitatea Dorna Arini, jud. Suceava și s-a bucurat de prezența reprezentanților din 17 filiale ASCOR, din România și Republica Moldova.

În cadrul întâlnirii s-a realizat o evaluare calitativă a activității filialelor ASCOR din țară și Republica Moldova, în vederea elaborării unui plan strategic de dezvoltare organizațională. Fiecare filială prezentă a avut un timp special acordat pentru prezentarea problemelor de la nivel local pe care acestea le au din punct de vedere administrativ, juridic și economic.

Totodată, prezentul eveniment și-a propus obținerea actualizării cadrului legal de organizare și desfășurare a activității ASCOR, prin actualizarea prezentului statut, lucru ce s-a și efectuat în ultimele două zile ale evenimentului, după ce reprezentanții filialelor au dezbătut ”Proiectul de Amendarea a STATUTului ASCOR”, propus de ASCOR Constanța, votându-se în unanimitate de către cele 17 filiale prezente propunerea de statut ce urmează a fi trimisă către Patriarhia Română și Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în vederea primirii unui aviz favorabil pentru implementarea acestuia.

Următoarea întâlnire la nivel național se va desfășura în următoarele două luni, fiind organizată de una dintre filialele ASCOR, unde se va convoca o ședință extraordinară si se vor stabili completările statutului propus dezbaterii, respectiv normele procedurale ce ar putea ajuta la buna funcționare a filialelor și votarea statutului final al ASCOR.

În cadrul acestei consultări ASCOR și-a reafirmat sistemul de valori pe care își clădește activitatea misionară de propovăduire a dreptei credințe, a dragostei față de a aproapele și a educației ce are la bază legile morale.

În contextul actual, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români joacă un rol esențial în dezvoltarea spirituală, morală și religios-culturală a tinerilor din România, având la bază cei 3 piloni ai societății: credința, educația și familia.
Sursa:basilica.ro

image

image

image