SĂPTĂMÂNĂ DUHOVNICEASCĂ ÎN PAROHIA ROGOZ DE BELIU, FILIA STOINEŞTI

În perioada 6 – 12 februarie 2017,  în biserica din satul Stoineşti, filie la parohia Rogoz de Beliu, au avut loc seri duhovniceşti care au adus multă bucurie în sufletele credincioşilor din comunitate.

În fiecare seara, începând cu orele 18:00 s-a săvârşit Paraclisul Maicii Domnului împreună cu citiri din Psaltire, iar la final a urmat un cuvânt de învăţătură. Printre invitaţi au fost mai mulţi preoţi şi cântăreţi, dintre care părintele Radu Bele, de la parohia Bochia, părintele Sorin Streulea, de la parohia Ciunteşti şi părintele Gabriel Streulea, de la parohia Şilindia.

Săptămâna duhovnicească s-a încheiat duminică seara, 12 februarie, când de la orele 17:00 s-a săvârşit slujba Sfinţirii apei celei mici împreună cu Paraclisul Maicii Domnului. Seara a fost împodobită cu prezenţa icoanei Maicii Domnului “Paramythia” (Mângâietoarea), adusă de la parohia Şilindia de către părintele Gabriel Streulea. Credincioşii au primit cu bucurie icoana Maicii Domnului care a fost adusă în biserica din Stoineşti în glasul clopotului şi pusă spre închinare tuturor celor care au dorit să ia mângâiere de la Mângâietoarea şi Maica Cerului. La finalul slujbei, părintele Gabriel Streulea a rostit un frumos cuvânt de învăţătură pentru întărirea în credinţă a credincioşilor şi punerea în practică a învăţăturilor evanghelice.

În finalul serii, părintele paroh Ovidiu Oprişa a mulţumit preoţilor slujitori care au fost prezenţi la acest eveniment plin de încărcătură duhovnicească şi care au contribuit prin slujire, prin cântări bisericeşti, prin cuvinte de învăţătură şi prin aducerea icoanei Maicii Domnului “Paramythia” (Mângâietoarea). Părintele paroh a mulţumit şi credincioşilor din comunitatea încredinţată, pentru faptul că au fost prezenţi în număr mare în fiecare seară, arătând că sunt receptivi şi iubitori de activităţile bisericeşti.

Pr. Ovidiu Oprişa

20170212_175103

20170212_175244

20170212_175303

20170212_183321