Duminica Ortodoxiei sărbătorită de arădeni

În prima duminică din Postul Mare, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în Catedrala arhiepiscopală din Arad, înconjurat de un numerous sobor de preoţi şi diaconi şi în prezenţa a numeroşi credincioşi.

Cuvântul de învăţătură al Înaltpreasfinţiei Sale a fost pus sub titlul ,,Dumnezeu este pururea de faţă” (cf. citirilor scripturistice de la Evrei 11; Ioan 1 şi a Cazaniei Duminicii întâi din Post), în care a subliniat, ca introducere la citirea Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei, faptul că omul în lucrarea mântuirii sale trebuie să vadă mereu prezenţa lui Dumnezeu după chipul Căruia a fost creat spre asemănare cu El. În aceasta constă şi temeiul cinstirii sfintelor icoane ca pildă pentru devenirea credinciosului însuşi icoană şi model de credinţă şi faptă creştinească, a subliniat Ierarhul.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele Simion Mladin a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei.

La Sfânta Liturghie au participat numeroşi credincioşi, foarte mulţi dintre aceştia împărtăşindu-se cu Sfintele Taine.

La terminarea slujbei, sutele de credincioşi prezenţi s-au bucurat de primirea binecuvântării arhiereşti la începutul Postului Mare.

La ceas de seară Chiriarhul a participat la Slujba Vecerniei şi Pavecerniţei la biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”, a Parohiei Arad-Centru.

Tot în această seară, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat în paraclisul Parohiei Arad-Şega II, slujba Privegherii pentru părintele dr. Teodor Baba care a trecut ieri, 4 martie, la cele veşnice. Înaltpreasfinţia Sa a fost înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, dascăli şi studenţi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, unde adormitul în Domnul a fost dascăl până acum doi ani, precum şi de numeroşi credincioşi arădeni.

Protos. Iustin Popovici

IMG_9588

IMG_9619

IMG_9642