Hrană caldă zilnică pentru Adăpostul de noapte din Arad

Vremea Postului Mare este a rugăciunii smerite dar și a milosteniei, a purtării de grijă a aproapelui aflat în nevoință. Seara zilei de 15 martie 2017, a fost o binecuvântare pentru nevoiașii aflați în Adăpostul de Noapte din Arad, prin cercetarea acestora de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului. Blândul ierarhul a stat de vorbă cu fiecare, aflându-le nevoințele și durerile sufletești, le-a oferit câte o iconiță și i-a binecuvântat cu un frumos cuvânt de învățătură. Vizita ierarhului a încheiat perioada de bună colaborare anuală între Arhiepiscopia Aradului prin Cantina Socială „Sf. Nicolae” și Primăria Aradului prin Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară – Adăpostul de Noapte. Pe toată perioada anotimpului rece, la solicitarea DDAC, Cantina Arhiepiscopiei a oferit zilnic de luni până vineri 2 feluri de mâncare caldă beneficiarilor din adăpost, pe toată perioada asigurându-se peste 1200 de porții.

Adăpostul de noapte a fost înfiinţat în anul 2000 de Primăria Arad și se subordonează Serviciului Protecţie Persoane Adulte din cadrul Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad. Pot beneficia de serviciile Adăpostului de noapte persoane majore, lipsite, temporar sau definitiv, de posibilitatea asigurării unei locuinţe, care, din punct de vedere medical sunt apte de a sta în colectivitate şi nu necesită supraveghere medicală permanentă sau ajutor pentru realizarea nevoilor fiziologice curente (hrănire, deplasare, igienă personală). Persoanele fără adăpost pot beneficia de serviciile Adăpostului de noapte, zilnic, între orele 2000şi 800.

Cantina socială „Sf. Ierarh Nicolae” a luat fiinţă, din îndemnul Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, acum 10 ani și de atunci această activitate social filantropică este neîntreruptă, sub purtarea de grijă a Sfântului Ierarh Nicolae. Lucrarea săvârşită în slujba semenilor este sprijinită de parohiile arădene, de mai multe familii şi societăţi, oameni darnici şi brutării pun mână de la mână şi susțin efortul Arhiepiscopiei Aradului de a asigura hrana caldă în fiecare zi de luni până vineri celor nevoiași. Cantina socială oferă gratuit în fiecare zi de luni până vineri două feluri de hrană caldă celor 70 de beneficiari și celor 10 copii ai Centrului de zi „Nașterea Maicii Domnului” al Asociației Filantropia Arad. Coordonarea activitățiilor cantinei se face prin Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului, condus de părintele consilier Gabriel Mariș.

Biserica Ortodoxă încearcă să contribuie tot mai mult la alinarea suferinței, atât prin lucrarea pastorală, duhovnicească cât și prin cea social-filantropică. În urma colaborării dintre Biserică și instituțiile sociale ale Statului, tot mai mulți oameni sărmani găsesc alinare și ajutor în serviciile oferite.

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

20170315_210251

20170315_210436