Preoții din Arhiepiscopia Aradului pregătesc a șasea ediție a Marșului pentru viață 2017

Pentru al șaselea an consecutiv, în Arhiepiscopia Aradului, se va desfășura Marșul pentru viață, anul acesta sub îndemnul „Ajută mama și copilul. Ei depind de tine” – sâmbătă 25 martie 2017, de Praznicul Buneivestiri. Pentru ca societatea contemporană să înțeleagă gravitatea avortului, Patriarhia Română sprijină și anul acesta evenimentul organizat din inițiativa tinerilor ortodocşi.

Preoții din parohiile arădene unde se va desfășura această activitate, au participat luni 13 martie 2017 la o întâlnire organizatorică cu scopul de a pregăti acest eveniment.  La această întâlnire a participat și Întâistătătorul eparhiei, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, cel care a binecuvântat și susținut întotdeauna cu bucurie aceste activități care susțin dreptul la viață al copilului și promovarea familiei creștine tradiționale.

Organizatorii, Asociația Filantropia Arad și Asociația Ikon, s-au întâlnit cu preoții din parohiile arădene și cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Arad, Facultății de Teologie Ortodoxă Arad, Seminarului Teologic Liceal Ortodox Arad și Arhiepiscopiei Aradului, pentru a pregăti corespunzător și a asigura buna desfășurare a Marșului pentru viață.

„A fost necesară o astfel de întâlnire cu toți cei implicați, întrucât sunt foarte multe probleme administrative care sunt în spatele activității, partea de promovare, partea de documentare, de implicare a tinerilor, de încurajare a credincioșilor de a participa la acest marș. Și în acest an la Arad, se va implica Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului pentru a conștientiza rolul pe care îl are Biserica în societate de a-i sprijini pe cei aflați în dificultate, în special mamele și copiii care de multe ori se află în imposibilitatea de a face față nevoilor sociale.” – declarat părintele Gabriel Mariș consilier social al eparhiei.

Marșul va începe în Arad la orele 13,00 în Piața Avram Iancu, cu un program susținut de tinerii din parohiile arădene, apoi cu toții se vor îndrepta spre Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Treime”, cu o scurtă oprire în fața Spitalului Matern. La catedrală se va încheia marșul cu o slujbă săvârșită de ierarh alături de preoții participanți.

În același timp, acțiunea se va desfășura și în alte nouă localități din județ (Ineu, Lipova, Sebiș, Curtici, Chișineu Criș, Pâncota, Sântana, Pecica, Săvârșin și Gurahonț), iar traseul va fi anunțat în bisericile respective.

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

DSC_0086

DSC_0080