SĂPTĂMÂNĂ DUHOVNICEASCĂ ÎN PAROHIA ŞILINDIA

Credincioşii din parohia Șilindia au avut parte în zilele trecute de un eveniment plin de bucurie și de încărcătură duhovnicească. Aflându-ne în perioada Postului Mare, pe lângă prima săptămână din post, în care credincioșii au fost prezenți la Pavecernița Mare unită cu slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul, în mijlocul postului, în săptămâna a patra din post a avut loc o săptămână duhovnicească, unde din nou credincioșii au fost prezenți cu multă bucurie.

În fiecare seară de la orele 18:00 credincioșii au fost chemați de glasul clopotelor la slujbele bisericești. De asemenea, în fiecare seară a fost invitat câte un preot pentru a sluji împreună cu preotul paroh, iar mai apoi pentru a rosti un cuvânt de învățătură.

În seara de luni s-a săvârșit slujba Pavecerniței Mari, fiind invitat părintele Radu Constantinescu, secretar al Arhiepiscopiei Aradului și slujitor la biserica de lemn din incinta spitalului din Ineu.

În seara de marți s-a săvârșit tot Pavecernița Mare, unde a fost invitat părintele Cătălin Heler, de la parohia Prăjești.

În seara de miercuri s-a săvârșit Liturghia Darurilor mai înainte Sfințite împreună cu părintele Daniel Pavel, de la parohia Joia Mare.

În seara de joi s-a săvârșit Paraclisul Maicii Domnului, fiind invitat părintele Leonardo Doca, de la parohia Pâncota, fostul paroh al parohiei Șilindia.

În seara de vineri s-a săvârșit slujba Vecerniei unită cu Litia pentru praznicul Buneivestiri, unde am slujit împreună cu părintele Ioan Dașcău, preot pensionar și cu părintele diacon Bogdan Coșeri.

Toți preoții invitați s-au ridicat la înălțime prin cântarea frumoasă și mai ales prin cuvintele pline de înțelepciune rostite la finalul fiecărei slujbe. Cuvintele de învățătură au fost despre spovedanie, luarea și asumarea crucii, despre rostul postului, despre primirea cu bucurie a Sfintei Învieri, despre paza minții și a sufletului și despre păstrarea dreptei credințe.

Săptămâna duhovnicească s-a încheiat duminică seară, când, începând cu orele 16:00 s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, fiind prezent un sobor format din șapte preoți, în frunte cu părintele protopop Adrian Zaha. Cuvântul de învățătură, rostit cu mult folos pentru cei de față, a fost rostit de părintele Radu Bele, de la parohia Bochia. Răspunsurile la slujba Sfântului Maslu au fost date de corul de copii al parohiei Șilindia.

La finalul serii părintele paroh Gabriel Streulea a mulțumit tuturor preoților și credincioșilor prezenți în întreaga săptămână duhovnicească.

image

image

image

 

image

image