Cerc pastoral-misionar în parohia Nădab

Duminica a V -a din Postul Mare, a fost un nou prilej de întâlnire și rugăciune a preoților și credincioșilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonați, din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Dumitru Daniel-Mirel de la parohia Chișineu-Criș I.

Astfel, cei 14 preoți prezenți s-au întrunit de această dată în parohia Nădab, din protopopiatul Arad, unde începând cu ora 1800 au săvârșit Taina Sfântului Maslu.

Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Pavel Ioan de la parohia Sintea-Mare, care a subliniat perioada deosebită în care ne aflăm, arătând că pericopa Evanghelică din această Duminică ne vorbește despre a treia vestire a patimilor Mântuitorului Iisus Hristos, alături de cererea fiilor lui Zevedeu de a sta unul de-a dreapta şi de-a stânga Sa, dar şi despre virtutea pocăinţei, având ca model de urmat pe Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca.

În finalul întrunirii părintele paroh Mager Aurel-Partenie a mulțumit părintelui Adrian pentru bogatul cuvânt de învățătură și tuturor pentru prezență, după care a susţinut în fața colegilor preoți referatele cu temele: Iisus Hristos – prototip al icoanei Sale; Experimentul temnițelor și al muncii forțate din lagărele comuniste. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Următoarea întâlnire a preoţilor din cercul misionar Chişineu-Criş va avea loc în data de 30 aprilie, în parohia Ţipari.

Pr. Oprea Mihai

Parohia Țipari

20160918_190437-01

20160918_195537-01