Prezenţă arhierească la Taina Sfântului Maslu în Parohia Arad-Grădişte

În Duminica a 5-a din Postul Mare, numită şi a Sfintei Maria Egipteanca, la ceas de seară, în biserica cu hramul ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, din cartierul arădean  Grădişte, la iniţiativa părintelui paroh  Octavian-Mihai Blaj, consilier economic la Centrul Eparhial, a fost săvârşită Taina Sfântului Maslu.

În fruntea soborului slujitorilor s-a aflat Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. Din sobor au mai făcut parte părintele arhim. Ilarion Tăucean, stareţul Mănăstirii Feredeu, pr. Silviu Faur, consilier administrativ-bisericesc la Centrul Eparhial, arhid. Tiberiu Ardelean, lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad şi diac. Călin Teuca, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Arad.

În finalul slujbei, Chiriarhul arădenilor a rostit un cuvânt de învăţătură despre Taina Sfântului Maslu ca vindecare a slăbiciunilor trupeşti şi sufleteşti la vremea potrivită a Postului Mare, când praznicul ce se apropie cere credincioşilor deplina sănătate a fiinţei omeneşti pentru dobândirea darurilor nepieritoare.

La final, părintele paroh a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei pentru binecuvântarea acordată şi pentru prezenţa în mijlocul credincioşilor acestei parohii şi preoţilor pentru slujire, precum şi tuturor credincioşilor prezenţi în număr asa de mare.

Protos. Iustin Popovici

IMG-20170402-WA0093

IMG-20170402-WA0099

IMG-20170402-WA0112