Prohodul Domnului la Catedrala arhiepiscopală din Arad

Sute de credincioşi arădeni au participat în Vinerea Mare la Denia Prohodului Domnului săvârşită la Catedrala arhiepiscopală din Arad. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi condus de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Credincioşii prezenţi în număr mare au cântat împreună cu soborul slujitor cele trei stări ale Prohodului, după care într-o atmosferă de evlavie şi de reculegere au înconjurat sfântul locaş cu Sfântul Epitaf.

După procesiune, toţi credincioşii prezenţi au trecut pe sub Sfântul Epitaf, la intrarea în catedrală. Apoi, Sfântul Epitaf a fost reaşezat în Mormânt, cântându-se troparul „Iosif cel cu bun chip…”

Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură în care s-a referit la simţămintele evlaviei în faţa Sfintei Cruci, la prefigurările şi împlinirile în istorie, înţelegând cea a lumii, cea biblică şi bisericească, reflectând dimensiunile fizice şi psihice ale omului într-o împletire cu cele ale întregii creaţii. De asemenea, oglindind şi neîmplinirile datorate voii celui care a creat spre nemurire a ieşit din ascultarea de Dumnezeu cerând, totuşi, mai apoi restaurarea fiinţei proprii prin însuşi Fiul lui Dumnezeu, a spus Chiriarhul arădean.

În toate bisericile din cuprinsul Arhiepiscopiei Aradului au fost oficiate slujbe specifice Săptămânii Mari la care au participat foarte mulţi credincioşi.

Protos. dr. Iustin Popovici

IMG_0104

IMG_0109

IMG_0111