SLUJBA ÎNVIERII SĂVÂRȘITĂ DE ARHIEREU ÎN AMBELE SEDII ALE PENITENCIARULUI ARAD

În după amiaza Sâmbetei celei Mari, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului, însoţit de P.C. Pr. Gabriel Mariş – consilier social, a oficiat Slujba Învierii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, prima dată la biserica cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cadrul Penitenciarului de maximă siguranţă din Arad, apoi la capela secției exterioare cu hramul „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”. Au participat la slujbe peste 100 de persoane private de libertate, care s-au rugat pentru ca lumina Învierii Domnului să le aducă lor și celor dragi purtați în cuget, bucurie duhovnicească, pace, credință și dragoste.
În cuvântul de învățătură legat de tema Pastoralei despre ,,Icoana Sfintei Învieri”, chiriarhul a subliniat însemnătatea tradiției iconografice a Bisericii prin prioritatea celeb privind Pogorârea la iad a Mântuitorului în comparația cu alte reprezentări. Aceasta întrucât se apreciază deosebit reușita pictării ambelor paraclise din cadrul respectivelor instituții. La final, Înaltpreasfinția Sa le-a transmis tuturor urări de bine, rugând pe Dumnezeu să le împlinească toate bunele dorințe folositoare, să le stingă durerile, necazurile și suferințele tuturor, ca în lumina și bucuria Învierii să petreacă în pace și mulțumire Sfintele Sărbători.
La sfârșitul slujbei, preotul capelan Vlad Oneţ, noul preot al Unității Penitenciarului de Maximă Siguranță din Arad, a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei pentru dragostea şi purtarea de grijă de care dă dovadă mereu, de data acesta pentru îndoita osteneală, prin prezența la Sfintele Sărbători în mijlocul persoanelor private de libertate care se află custodiate la Penitenciarul din Arad. După cuvânt, fiecare deținut a primit Sfintele Paști, în armonia frumoaselor pricesne cântate de corul deținuților.

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

image

image