Seri duhovnicești în Parohia Crocna

Perioada Postului Mare trebuie să fie pentru fiecare creștin un urcuș duhovnicesc, o perioadă de despovărare a sufletului de păcate, o perioadă de trăire mai intensă a credinței și de înmulțire a faptelor bune. Cu binecuvântarea Î.P.S. Părinte Arhiepiscop Timotei, la inițiativa Preotului paroh Bej Florin în Parohia Crocna din Protopopiatul Sebiș serile de vineri din perioada Postului Mare au fost pentru întâia oară seri duhovnicești, seri în care preoții invitați au slujit și au ținut fiecare un ziditor cuvânt de învățătură, pentru zidirea sufletească a credincioșilor. Ciclul serilor duhovnicești a fost deschis de Părintele Pasc Darius din Parohia Bonțești, urmat de alți preoți: Pr. Lușcă Ciprian din Parohia Zimbru, Pr. Ardelean Marius din Parohia Șagu, și Pr. Rocsa Sebastian din Parohia Pescari.
Duminica Sfintei Cruci din Postul Mare a fost pentru credincioșii Parohiei Crocna o duminică plină de bucurie, pentru că din încredințarea Î.P.S. Părinte Arhiepiscop Timotei, a slujit la Sfânta Liturghie Prea Cucernicul Părinte consilier bisericesc Faur Silviu, care prin prezența Sfinției Sale a adus binecuvântarea arhierească și doririle de bine pentru credincioșii parohiei. Totodată în duminica Sfintei Cruci tânăra Maria Brădean a susținut recital de pricesne ”La umbra Crucii Tale”, semănând prin cânt în sufletele credincioșilor o emoție sfântă.
Serile duhovnicești au fost încheiate prin prezența Părintelui Sălăvăstru Ciprian din Parohia Moțiori care a vorbit credincioșilor despre pregătirea sufletească pe care trebuie să o aibă fiecare creștin în Săptămâna Patimilor, căci ”Iată Mirele vine în miezul nopții și fericită e sluga pe care o va afla priveghind…”.
A transmis, Preot paroh Bej Florin

image

image

image

image

image

image