,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’’prăznuit în Parohia Secusigiu

Duminică, 23 aprilie 2017 a fost o zi de mare sărbătoare pentru Parohia Ortodoxă Secusigiu, Protopopiatul Arad, fiind ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, patronul bisericii parohiale şi ocrotitorul acestei comunităţi, păstorită de pr. Horia Ştefan.

Pregătirea pentru ziua serbării hramului s-a făcut cu o seară înainte, prin săvârşirea Vecerniei cu Litie şi prin organizarea celor necesare pentru această zi plină de bucurie și împlinire duhovnicească.

Sfânta Liturghie din ziua praznicului a fost săvârşită de către părintele paroh Horia Ștefan, în prezența autorităților locale și a unui însemnat număr de credincioși ai parohiei. După Sfânta Liturghie, s-a săvârşit slujba de hram cu înconjurarea bisericii, apoi s-a trecut la „sfințirea colacului” de către preoții prezenți, un vechi ritual al locului, fiind de față și nașii care s-au ocupat cu buna organizare a sărbătoriri hramului din anul acesta.

La sfârșitul slujbei de hram, părintele paroh Horia Ștefan, a mulțumit preoților pentru împreună slijire, corului parohiei, precum și tuturor credincioșilor prezenț la această zi de mare sărbătoare a parohiei.
Aşa cum se cuvine, prăznuirea s-a terminat cu o agapă creştinească pregătită , pentru toţi cei prezenţi la hram.
Pr. Bogdan-Ioan Tod
Parohia Bodrogu-Nou

image

image

image