TAINA SFÂNTULUI MASLU ÎN SĂPTĂMÂNA PATIMILOR LA PENITENCIARUL DIN ARAD

LUNI 10 aprilie 2017, în Săptămâna Patimilor, la Secția exterioară din cadrul Penitenciarului Arad, s-a oficiat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, Taina Sfântului Maslu pentru toți cei prezenți, reprezentanți din partea conducerii instituției și o parte din deținuții acestui Penitenciar, îndeosebi cei bolnavi și suferinzi. Soborul a fost format din 3 preoți, care au dat curs invitației preotului capelan Vlad Oneț, preot care-și desfășoară activitatea pastoral-misionară în cadrul Penitenciarului din Arad. Din sobor au făcut parte alături de preotul capelan Vlad Oneț, preotul Pele Silviu Raul din parohia Cruceni și preotul Tod Bogdan de la parohia Bodrogul Nou, cel din urmă adresându-le celor prezenți un cuvânt de învățătură specific acestei săptămâni a Patimilor, accentuând faptul că în această zi de luni, biserica a rânduit să se facă pomenirea lui Iosif, fiul patriarhului Iacob și a smochinului neroditor, îndemnându-i pe cei de față să gândească cu speranță, cu dragoste, cu iertare și cu nădejde la libertatea pe care o dăruiește Hristos lumii prin Învierea Sa din morți, Cel care eliberează întreaga umanitate de păcat și de moarte. Părintele Tod Bogdan, i-a îndemnat pe cei prezenți să-și asemene situația în care se află, cu încercarea grea pe care a avut-o și Iosif în țara Egiptului, dar care a reușit prin milostivirea lui Dumnezeu, să ajungă din temniță pe scaun dregătoresc peste Țara Egiptului. Deasemenea, i-a îndemnat să se facă roditori ai faptelor bune pentru a nu-și atrage pedeapsă de la Hristos, ca și smochinul neroditor.
Slujba a fost săvârșită în capela cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din incinta secției exterioare a Penitenciarului.
În Penitenciarul Arad, prin buna colaborare între conducerea instituţiei şi Centrul eparhial, persoanele private de libertate, beneficiază mereu de o permanentă grijă din partea Înaltpreasfințitul Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului, cel care împlinește cu aleasă purtare de grijă cuvântul Mântuitorului, care ne îndeamnă pe toți să-i cercetăm pe cei din temniță.(Matei 25,36)

Preot capelan Vlad ONEȚ